En levande legend lever vidare i våra hjärtan

Här på Regeringskansliet är känslorna i svallning. Många gråter öppet.

Jag har lyckats stoppa några försök att lägga upp klipp på YouTube där folk säger att det vore bättre om Ekeroth dött. Jag säger inte emot, men i det nya kalla klimatet, där även vi på vänsterkanten börjar granskas för vårt tonfall, är det bäst att vara försiktig.

Den tragiska nyheten satte helt stopp för planeringen av det stora julbordet för personalen, vilken upptagit större delen av natten. Som alltid vill många ha ett vegetariskt julbord – och vägrar delta om det på bordet finns skinka, prinskorv, köttbullar, kallskuret, ost, smör, Janssons, sill, lax, ägg, löjrom, rökt sik, eller desserter som innehåller något.

Jag sympatiserade givetvis, men tänkte: Vegetariskt julbord – är inte det som om Elon Musk lovar att uppföra en koloni på Mars, och gör detta, men i Arizonaöknen?

Nu är julstämningen borta. Några har samlats på plan 7 för en minnesvandring i korridorerna till ljudet av förstämda trummor. Många gråter öppet. Ja, ännu fler alltså.

Det blir en jul i sorg i år.

Men när vi sant progressiva samlas framför den barr-, pynt- och julklappsfria granen kan vi åtminstone minnas Pierre Schoris ord om giganten:

Han är en av de största i samtidshistorien. Någon har sagt att han är för stor för sin ö. Castro ser allt i ett mycket långt perspektiv. Han är en encyklopedist och har närmast en renässansfurstes drag.

Julen har gradvis förvandlats till allt det som vi sant progressiva ogillar. Till kommers och geschäft. Julens ursprungliga tanke om att familjer samlas för att tillsammans känna solidaritet och Partigemenskap har gått förlorad. I år bör ni avstå från julklapparna, för att i stället skänka pengarna till Svensk-kubanska föreningen, för upprustning av Solidaritetshuset.

Idag gråter vi sant progressiva, men högerns liberaler jublar – och hyser en illa dold längtan efter att Kuba skall utvecklas i marknadsliberal riktning, med demokrati, fria val, yttrande- och tryckfrihet, respekt för mänskliga rättigheter och mycket annat i den liberala arsenalen!

Kampen fortsätter – i en värld som blivit fattigare idag!!

En kommentar Lägg till

  1. cuben skriver:

    Nu är det väl bara de politiska fångarna på Kuba och Yoani Sanchez som jublar, möjligtvis också Camilo Cienfuegos. Själv tänker jag ta en Cuba Libre!

    http://www.cubademocraciayvida.org/web/article.asp?artID=19984

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s