Sven-Erland önskar Gott Rött År!

Året är snart slut. Moralisk förruttnelse, hasta, o älskade brud, att bädda vårt ensliga läger!

Jag syftar naturligtvis på brådskan att utse Putin som vinnare i grenen Årets Underwoodian Politics. Putin. Statsmannen. Den utsträckta handen från mannen som älskar alla barn. Att besvara en örfil med en stor kram slår allt övrigt politiskt taktiserande under året. Det var ett genidrag att vägra återgälda USA:s utvisning av 35 diplomater. En björnkram lär det visa sig, men ändå – 2016 var Putin kungen. Eller tsaren.

The Donald vann det amerikanska presidentvalet därför att tillräckligt många hatade Hillary. Men har ni tänkt på att i världspolitiken är det The Donald som är Hillary? Vi får se hur det går för honom med utrikes- och säkerhetspolitiken. 2017 är troligen året då The Donald blir totalt bortfintad.

If you can’t spot The Hillary at the table, it’s probably you. Fast man vet aldrig: Det är inte bara Trump som är putinist, utan också Putin som är trumpist.

Det har varit ett händelserikt år, med så många spännande möten och angelägna samtal. 2016 var året då vi kunde lämnade debatten om könsneutrala toaletter på badhusen bakom oss – eftersom budgeten nu behövs till att anställa ordningsvakter. Det var också året då vanligt folk fick lära sig skillnaden på väktare och ordningsvakter. Väktare är som du och jag, men ordningsvakterna nästan som poliser. Så snart kommer inte de heller att fungera.

Gabriel har inte lanserat ett enda förbud idag, men ett av hans nyårslöften är att förbjuda något varje dag under hela 2017.

15747845_1375348282483611_7483108274922265087_n
Partiets moderatologer har kommit fram till att Anna Kinberg Batra har deklarerat sin avgång. På något annat sätt kunde de inte tolka frasen ”I oroliga tider utmanas vi. Då behövs ledarskap”

I morse skickade jag en nyårshälsning till min vän Liberalen, där jag förklarar att 2017 måste bli det år då vi börjar prata om den svenska rasismen. Han hälsade tillbaka – och svarade att en djupt känd avsky för vänstern inte är detsamma som rasism. Typiskt högern att ingenting förstå – naturligtvis är det rasism.

Mycket talar för att 2017 kommer att bli året då högern tar krafttag mot regeringen. Då högerledaren i ett skarpt tonläge… eller nja, entonigt i alla fall… i ett entonigt tonläge fördömer statsministern och förklarar att det behövs en ny, vilket decennium som helst.

Året slutar i moll, efter den stora hackerskandalen här på Regeringskansliet. Redan igår visade det sig att Fridolin, oklart hur, har lyckats accessa mejlservern. Stefan överväger nu att utvisa 35 miljöpartister från RK. Hackerskandalen fortsatte idag: I den tidiga gryningstimman var Fridolin ute i korridorerna och hittade spår efter ryska hackare. Någon hade lämnat en halv kardemummabulle i Nuderska rummet och det fanns tydliga leriga fotspår utanför Fridolins rum, vilka senare visade sig matcha hans vita näbbkängor med mönster av grön-röda blommor. Mycket misstänkt. Karaktäristiskt exempel på rysk infiltration och desinformation.

Vid lunch kommer Dan Eliasson hit för att ta över utredningen. Frågan är om han hinner ägna så mycket tid åt rollen som RPC framöver. IT-säkerhetsfrågorna måste tas på allvar. Den politiska ledningen kommer att ägna sig åt frågan om Fridolins specialbeställda näbbkängor verkligen är miljövänliga.

Kampen fortsätter!!

(ja, och Gott Nytt År förstås, men det är ju samma sak – medborgarna får äntligen de skattehöjningar de så varmt efterfrågat. Skattehöjningar är moderna, fräscha och framåtriktade – glöm aldrig det!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s