Putin och USA:s intelligens

Snart är det dags: Redan den 20 januari kan vi räkna med att Twitter översvämmas av bilder på President Trump till häst med bar överkropp.

Så här efter Putins seger i det amerikanska presidentvalet undrar många svenskar om han kommer att nå samma framgång med Sveriges Putinistiska Parti. Kommer Åkesson att bli Sveriges nästa statsminister? Vi anar alla att informationsattackerna mot Sverige pågår för fullt, vilket bekräftas av en studie från forskare vid Utrikespolitiska institutet, som publicerats i  facktidskriften Journal of Strategic Studies. Som mest intensivt blev cyberkriget  i samband med att riksdagen skulle rösta om värdlandsavtalet med Nato – ett avtal som Putin givetvis vill stoppa.

I studien riktas även kritik mot Aftonbladet Kultur, som forskarna hävdar har publicerat lögnaktiga artiklar om den rysk-ukrainska militära konflikten. Åsa Linderborg ringde mig i går eftermiddag och förklarade att alltsammans är en konspiration, att hon är den ende som förstått den komplexa ukrainska situationen – och att de som säger emot henne är fascister.

”Ironiskt nog börjar Sverige bli som Ryssland, avviker man från linjen får man en reprimand” sa hon. Jag sa inget, men tänkte att Sverige även börjar bli som USA – med Åsa Linderborg som vårt svar på Trump

Efter att de amerikanska väljarna utsett The Donald till president har man haft svårt att tro att det finns intelligent liv i USA, men landets intelligence community har uttalat sig och är rörande eniga om att Putin orkestrerat det amerikanska presidentvalet. Utmärkande för sk patrioter, både här och i USA, är att de går Putins ärenden. Den viktiga frågan för vår del är om Putin verkligen vill styra Sverige. Förmodligen föredrar han att styra Baltikum – och då räcker det om vi ger honom Gotland från Romakloster och österut, så att han kan skjuta ned NATO-planen när de kommer. Om de kommer. Det lär väl hursomhelst inte vara några amerikanska plan.

Kanske skickar Theresa May brittiska plan för att rädda både oss och balterna, hon har ju visat en faiblesse för kärnfulla slagord som egentligen bara fungerar i krigstid. Brexit means Brexit kan ersättas med:

We shall go on to the end. We shall fight in Almedalen, we shall fight on the Internet and the web, we shall fight with growing confidence and growing strength in the cyberspace, we shall defend your island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, at least at the beach club at Kallis, we shall fight on the servers, we shall fight in the Internet nodes and at the firewalls, we shall fight in the hubs; we shall never surrender.

Redan i år börjar slutstriden inför valet 2018. Vem vinner informationskriget? Vem kan läcka komprometterande information om vem? Putin är den läckande parten förstås, men vems mejl kommer han att hacka? Margots? Eller Åkessons och Kinberg Batras, i hopp om att Sveriges försvar blir fortsatt försvagat om vi socialdemokrater sitter kvar? Vem vill Putin se som Sveriges regeringschef efter 2018? Det är den stora frågan. Den ännu större frågan är hur jag som Partistrateg skall kunna kanalisera Putins intresse för det svenska valet i en produktiv riktning.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till

  1. Insider skriver:

    Du skriver att Åkesson kan bli nästa svenska statsminister. Jag har inte sett något foto på honom med bar överkropp på häst, men det kanske någon hacker släpper vid lämpligt tillfälle.
    Sett i skenet av det amerikanska presidentvalet har Åkessons möjligheter ökat markant. Jag uppfattade det som att Hillary förlorade valet pga PK-samhället. Hon sade inte vad hon ville åstadkomma eftersom alla initiativ kan kritiseras utifrån PK-ideologin. Tänk på piratens analogi om en synål. Man vågar knappast skriva något om en synål för då kommer det fram någon enögd djävul och säger sig vara kränkt. Så är livet i den politiska ankdammen och de som valt att stå utanför PK-samhällets ankdamm kritiseras mest, men samtidigt är denna kritik ofta mest gynnsam för de som kritiseras. Det var troligen därför Trump vann i USA. Hillary kom med mycket kritik, men kritiken var enbart viktig för de som redan bestämt sig för att rösta på henne medan alla andra undrade vilken politik hon hade tänkt föra. Nu gäller det för oss att ha folk både i ankdammen och utanför densamma. Kanske vi skall ha flera listor. Om vi har en PK-ankdamslista plus en utanför-PK-ankdamslista i varje valkrets ökar våra segerchanser markant. Var hittar vi vildarna till utanför-PK-ankdamslistan som vi vill ha i partiet, men som kritiseras av PK-media?
    Sedan kan i tala om informationskriget. Jag har hört Trump tala i direktsändningar från USA. När SVT rapporterar om talen har de ofta tagit delar av uttalanden och satt in dessa i nya sammanhang, varefter Trump kritiserats för något han egentligen inte sagt. Tänk exempelvis på vad han sade om mexikanare. Trump påpekade att kriminella använde den ofta obevakade gränsen till att fly från rättvisan och sedan lade han till att det fanns även bra folk från Mexiko som reste över gränsen. De senare ville Trump skulle komma till USA på legalt sätt. SVT talade om för oss att Trump sagt att mexikanare är kriminella, knarkförsäljare, dito smugglare, våldtäktsmän, etc. Det gav ju Trumps uttalande en helt annan innebörd och gjorde mig än en gång tveksam till SVTs objektivitet. Vårt stora problem är hur vi skall kunna kritisera Putin och samtidigt hylla researchgruppens framgångsrika hack som talar om för oss vilka fula fiskar SD egentligen är. Kanske ett PK-perspektiv kan hjälpa till. Om alla inbrott/dataintrång som gynnar oss anses vara OK medan alla andra är förkastliga. Då har vi kommit en bit på vägen. Vi kanske ska locka tillbaka Bosse Ringholms talskrivare från Batra-lägret och låta henne formulera en entydig informationskrigspolitik som bara kan uppfattas på ett sätt.
    Vår framgångsrika kamp går vidare och alla avslöjanden om att vi har hemliga planer att bilda regering med Åkesson efter nästa val är enbart elakt förtal. Den som inte planerar för alla eventualiteter kommer ofta på efterkälken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s