Planen går i lås

Allt går enligt min plan. Alliansen ligger i ruiner.

Som ni förstår har jag varit upptagen hela hösten, men efter ett hårt och intensivt arbete håller min plan nu på att gå i lås, varför jag idag kan skriva en kort rapport om processen. Ja, planen gick nästan i baklås, men också det var en del av den.

Stefan, vår Partiordförande!! har velat förhandla med Sjöstedt i stort sett varje dag sedan valet, förutom en kort stund kl 15 på julafton. Jag har varit tvungen att hålla honom tillbaka, trots att han frustat och stampat av iver att kasta sig rakt in i förhandlingen.

En del av min plan har nämligen varit att få Sjöstedt riktigt indignerad – vilket inte är svårt att få till.

Om vänsterledaren bara får bli riktigt rosenrasande och sedan kan få utlopp för ilskan, så blir han förbindlig som ett lamm efteråt. Jag är stolt och framförallt nöjd med mitt upplägg att låta Sjöstedt få reda på överenskommelsen genom prinsessans presskonferens, och har idag planerat in ett flertal sittningar med Sjöstedt och vår Partiordförande!!, de kommande dagarna, för att ge vänsterledaren ordentligt med tid att häva ur sig allt. Talmannen var riktigt förstående i dag när jag förklarade planen, och gav mig den tid som krävs – vilket dock inte torde vara mer än 48 timmar. På onsdag kommer Sjöstedt att ha återtagit sin plats på marken precis framför dörren. Jag har lovat Stefan att äta upp min vänstersko om så inte skulle bli fallet.

Stefan, vår Partiordförande!! är för övrigt på bättre humör än på länge. Politiska långbänkar har aldrig riktigt varit Partiordförandens gren, varför han lätt tröttnar och slumrar till när vi pratar höjda flyg- och bränsleskatter med V och MP. Stefan är van vid förhandlingar med direktörer och Kapitalets lakejer och känner sig hemma när han får sätta sig ned med en diabolisk motståndare på andra sidan bordet och en oförsonlig stämning i rummet.

Mitt intryck är att prinsessan känner på samma sätt, vilket skapade en onödig brist på friktion i de interna förhandlingarna i den tidigare alliansen – med åtföljande missnöje över utfallet.

En av miljöpartisterna här på Regeringskansliet kritiserade före jul mitt förhandlingsupplägg mot C, med orden:

”Varför skickar ni era hårdaste och tuffaste, som Magdalena Andersson, Tomas Eneroth och Max Elger, när Annie Lööf ju bara vill bli fjäskad för och behandlad som en prinsessa”

Hon menade att den rätta förhandlingstaktiken är: ”Fiiina du, det är klart att du skall bli statsminister – bara inte just nu”.

Miljöpartister förstår uppenbarligen ingenting om politik och förhandlingar. Jag fick till en härligt fientlig stämning – något som både Stefan, vår Partiordförande!! och prinsessan länge har saknat. De har verkligen funnit varandra.

Vid det här laget borde de sk tröttmössorna i MP ha lärt sig The First Rule of the Social Democratic Fight Club: Never, repeat never, yield power.

Planen löper som sagt på: Högern har till och med anammat mitt arbetsnamn för projektet – Januariblåsningen – vilket torde bero på att det korrekt beskriver Partiets överlägsna förmåga att behålla makten. Sjöstedt sprattlar emot, men kräver som väntat inga ändringar av avtalet eller andra förbindelser från Stefan, vår Partiordförande!!, annat än några tröstande ord och en dunk i ryggen. Avtalet med överlöparna behöver inte omförhandlas, omformuleras eller omhuldas.

På fredag blir Stefan, vår Partiordförande!! vald till statsminister av kammaren. När han väl tillträtt blir han oavsättlig! Ingen kommer att rusa till prinsessans hjälp när hon känner sig överkörd och vill tröströsta bort regeringen.

F-n vad bra vi är! Kampen fortsätter!!

2 kommentarer Lägg till

  1. Undromsurban skriver:

    Kämpa dö Mjälloms brö Bryta Bryta Bryta

  2. cuben skriver:

    Det här blir bättre än Zimmerwald!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s