Kristdemokraternas dag

Jag bloggar live från vårt handikappanpassade tvåvåningstält i norra delen av Kensington Gardens. Med mig har jag vår expertkommentator, Maria Montazami, som kommer att analysera kristdemokraternas dag här i Alternativa Almedalen.

Maria, kristdemokraterna fortsätter att ligga farligt nära fyraprocentspärren i opinionsundersökningarna. Har partiet en roll att fylla i svensk politik?

MM: Men guud, jag har en sådan huvudvärk. Eftersom det var Labours dag igår så delade Tony och jag på all champagnen, eller ”In Success you deserve it and in defeat, you need it,” som Tony uttryckte saken. Huvudet bultar: Idag vill jag inte höra några skämt om krisdemokraterna.

Har kristdemokraterna spelat ut sin roll, eller är det bara Hägglund som gjort det?

MM: Men guud vilka dumma frågor du ställer. Partiet har naturligtvis en roll att fylla. De är det enda av partioiderna som har en kärntrupp – av genuint konservativa väljare som tror på familjevärderingar.

Tror du att familjevärderingar och idén om kärnfamiljen som samhällets grund kan locka någon större grupp väljare?

MM: Men guud nej, det är inget fel med att skilja sig. Bara man har en bra skilsmässoadvokat som vi säger i LA dåra. KD kommer att klara sig över fyraprocentspärren av egen kraft, om de bara återknyter till sina konservativa värderingar. De konservativa är som den tjocke killen i klassen, ständigt larvande efter samhällets utveckling, aldrig nyskapande, men hela tiden justerande sina uppfattningar till att passa in i samhällsklimatet.

Det låter ju inte särskilt attraktivt.

MM: Nää, men det kommer alltid att finnas en tjock kille i klassen, så väljarbasen försvinner inte dåra.

Vad tror du partiets budskap i dag kommer att vara?

MM: Strunt i det. Det är ju självklart dåra. MP kontrade med ett vänstersvar på FPs skolpolitik. Hägglund kommer självfallet att svara med ett högersvar på S ältande om de utsatta barnen – och säga att vi måste se till att de inte blir bad guys dåra. Jag skulle hellre vilja säga några avslutande ord, dåra.

Avslutande? Men Alternativa Almedalen avslutas först i morgon, med Sverigedemokraternas dag.

MM: Männ guu va intressant dåra. Nää du, i morgon är jag tillbaka i LA. Jag har ett råd till svenska folket som jag kan ge: rösta inte in några fler partier i riksdagen, då kommer de här Almedalsveckorna aldrig att ta slut.

Vi tackar för denna insikt från Maria och ser fram emot en gudfruktig dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s