Om Sven-Erland

Jag är en engagerad person som tror på politikens förmåga att förbättra människors livsvillkor. Mitt arbete på Regeringskansliet upptar det mesta av mitt tid och mitt engagemang.

Jag betraktar mig själv som Sveriges mest progressiva bloggare. Omedelbart efter det att bloggen startat fick jag ilskna mejl från Partikamrater som tyckte att den saknade genusperspektiv.

Naturligtvis blev jag kränkt av detta eftersom ”progressiv” för mig innefattar jämställdhet – och betonar därför att detta även är Sveriges mest genusaggressiva blogg.

Jag bor i en paradvåning vid Odenplan med utsikt över Gustav Vasa kyrka – vi socialdemokrater är mycket noga med var vi bosätter oss. Jag bor i en hyresfastighet ägd av Rörelsen – inte alls i bostadsrätt. Dessutom har jag valt att bo i Vasastan, inte på Östermalm, även om det hade varit lika nära till arbetet på Regeringskansliet.

Jag tycker att miljön är viktig och promenerar därför till jobbet varje dag.

Sven-Erland – landets mest självutnämnde satiriker

Nej, nu är jag trött på alla som inte förstår satir, nu måste jag bli övertydlig – Sven-Erland finns inte i verkligheten, bloggen är satirisk. Jag ser mig i all blygsamhet som Sveriges Dario Fo ”som i medeltida gycklares efterföljd gisslar makten och upprättar de utsattas värdighet”, med Svenska Akademiens formulering.

Men samtidigt skall Sven-Erland vara en outtröttlig källa till inspiration för uppgivna Partikamrater. En förebild. Vi Partistrateger kommer aldrig att se svart på Partiets framtidsutsikter, vi finner alltid ljuspunkterna, vägen framåt och kraften att driva på gräsrötterna i rätt riktning!

Men samtidigt skall Sven-Erland vara en outtröttlig källa till inspiration för uppgivna Partikamrater. En förebild. Vi Partistrateger kommer aldrig att se svart på Partiets framtidsutsikter, vi finner alltid ljuspunkterna, vägen framåt!

Kampen fortsätter!!

7 kommentarer Lägg till

 1. Asterix Nykvist skriver:

  Det märks att Alliansen lärt sig en hel del av Karl Rove…

 2. feminix skriver:

  Ibland är det svårt att skilja satir från verkligheten.

  1. Sven-Erland skriver:

   Jag som trodde det var svårt att skilja verkligheten från satir 🙂

   1. Mary skriver:

    Helt överens…

 3. Björn Axén skriver:

  Min humor har lagt sig på en låg nivå – det här var ju rätt kul

  1. Sven-Erland skriver:

   Var inte oroad över din låga humor – den går snart över om du läser bloggen regelbundet.

 4. Maj-Gull Ahlmén skriver:

  Har Mona kvar kontoret?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s