De inte helt nya moderaternas dag

Jag bloggar live från vårt tvåvåningstält i norra delen av Kensington Gardens. Med mig har jag vår expertkommentator, Maria Montazami.

Maria…Maria…vart tog du vägen?….men vad tusan är detta?

MM: Det är ett kylskåp som jag skaffat mig för arvodet jag fått av Alternativa Almedalen. Vi har ett kylskåp härnere, men du vet hur det när man har partaj och de ena med de andra. Vi behöver ett på övervåningen också. Det skall vi hålla fyllt med lyxroliga saker. Tony har bett om champagne, som skall vara ”torr, kall och gratis”, det var tydligen något slags internt skämt.

Jag har med mig en extra gäst som jag råkade stöta på i parken – Adam Tensta, som är här och filmar med My best friend is my grind. Han skall bara säga hej nu, men kommer att vara med i live-intervjun med Stefan Ingves i eftermiddag.

Jaha. Välkommen Adam. Hur e läget?

AT: De é instabilt. Jag förväntar mig att Grekland så småningom kommer att tvingas till ett unilateralt utträde ur euro-samarbetet.

Det var värst. Ja, vi ses i eftermiddag då. Maria – vad är ditt intryck inför moderaternas dag?

MM: Guud vad söt han e Fredrik! När han stirrar på en med de där rådjursögonen så vill jag bara hänga en tofs runt halsen på honom.

Rent politiskt, vad tror du vi kommer att få höra i dag?

MM: Männ ingenting förstås. Fredrik dåra, har ingenting att säga, men måste säga det så att han fortfarande leder i grenen politiskt ansvarstagande och statsmannaskap. Med sjukförsäkringen hängande över sig och läckor av hemliga rapporter som visar att han och Borg varit dumma dåra så måste han satsa på att vara upphöjd och presidentlik, med ett inslag av torr och seriös humor – samtidigt som han klargör att Juholt är dum eftersom han slog tillbaka först.

Du räknar inte med några nya besked från statsministern?

MM: Nää, de tror jag inte. Idag kommer Fredrik säga Juholt och Åkesson så många gånger att väljarna förstår att de nu är bästa kompisar. I morgon kommer finansminister Anders Borg och målar upp utmaningarna för svensk ekonomi i ljusa, men samtidigt mörka färger – och berättar om inriktningen i politiken för att få fler i arbete. Om vi bara klarar oss igenom den rådande konjunkturuppgången så kan vi se fram emot en ny kris på andra sidan, som Borg brukar säga.

Det var inte mycket till vision för Sverige.

MM: Jo, det är en utmärkt plan dåra: ”Hårda tider stundar – och det är bara vi som kan regera”. Det är precis som hemma i Hollywood – om bara gästerna tror att de är på den coolaste festen så stannar de även om de har tråkigt.

Med det tackar vi Maria Montazami och ser fram emot kvällens tal av statsminister Reinfeldt.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s