Socialdemokraternas dag

Jag bloggar live från vårt tvåvåningstält i norra delen av Kensington Gardens. Med mig har jag vår expertkommentator, Maria Montazami, som kommer att analysera socialdemokraternas dag här i Alternativa Almedalen.

Maria, Partiet har fått en allt tydligare profil, man imponeras av den nystart som Juholt åstadkommit. Det är socialdemokratin som är centrum för Sveriges politiska debatt i dag.

MM: Männ guud, jobbar du på Partikansliet dåra.

Vad är din bedömning, kommer det politiska landskapet att förändras som en följd av socialdemokraternas dag här i Alternativa Almedalen? Enligt din analys, kommer regeringen överhuvudtaget att lyckas bemöta budskapet från Partiet idag idag?

MM: Men guud, nu går jag och hämtar kaffe. Vill du ha en kopp?

Maria,  *ropar mot övervåningen* …vad tror du att budskapet från Partiet kommer att vara?

MM: Har jag berättat att David Miliband kommer hit för en live-intervju idag? Han skrattade, dåra, när han fick höra att Ed har skrivit en debattartikel tillsammans med ”Lil’ Stalin” som de tydligen kallar Håkan i Labour: ”Vad vet Ed om att förnya socialdemokratin? Det var jag som skrev ‘Reinventing the Left'” som han uttryckte sig, med tillägget ”Det finns de som hade varit betydligt bättre lämpade att leda Labour i dessa svåra tider”.

Intressant, men låt oss återvända till Sverige. Vad tror du budskapet kommer att vara?

MM: Männ guud vad tramsig du e. Det vet du ju mycket väl, det är ju ni på Partikanslit dåra som skrivit talet. Eftersom Ed är medförfattare till dagens debattartikel så lär den väl innehålla ditt gamla tjat om en pan-europeisk socialdemokrati dåra. Något om hur kapitalismen kollapsat. Ni har inte lyckats reinventa vänstern, så du har säkert fått till något om hur hela välfärdsstaten skall förnyas. Högre ambitioner, för hela Europa. Och Grekland dåra, och socialdemokraternas regeringsinnehav dära, har du lyckats dra de mest häpnadsväckande slutsatser av. Det kommer att framgå att ni har högre ambitioner, men ingen egentlig politik för Sverige, annat än missnöje med regeringens åtgärder – en politik byggd på att blockera och återställa alliansens reformer. Dagen innehåller sannolikt ingenting om hur ni skall attrahera den växande urbana medelklassen. Eller om ni ens vill attrahera storstadsväljarna dåra.

Du får det nästan att låta negativt. Jag får intrycket av att du har glömt bort vem du jobbar för.

MM: Men guu vem bry sej dåra, jag har redan gjort av med hela arvodet på kylen full med champagne på övervåningen. Tony kommer hit i eftermiddag.

Jaha, vi får väl tacka för dessa kloka…nåja, ord – och ser fram emot den egentliga Almedalsdagen, då Olof Palmes arv skall förvaltas, då Sveriges framtid kommer att pekas ut! Kampen fortsätter mot det Jobbskatteavdrag som bara leder att den enskilde får mer pengar att konsumera för vilket skapar kapitalistisk tillväxt. Värdeburen tillväxt innebär att det offentliga solidariskt står för denna konsumtion – vilket innefattar hela Sverige. För hela Sverige!!

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s