Miljöpartiets dag

Jag bloggar live från vårt tvåvåningstält i norra delen av Kensington Gardens. Med mig har jag vår expertkommentator, Maria Montazami, som har känt av temperaturen här i Alternativa Almedalen under Miljöpartiets dag.

Välkommen Maria, hur är stämningen bland deltagarna, har Åsa och Fridolins budskap nått fram?

MM: Jag älskar kuddar! Jag har fyllt tältets övre våning med kuddar, där kan Tony ligga när vi intervjuar honom. Det är mycket mer välkomnande för deltagarna.

Det är som sagt miljöpartiets dag här i Alternativa Almedalen. Har partiets budskap nått fram?

MM: Ja, guud ja. Jag kom just från Miljöpartiets park dåra.

Miljöpartiets park?

MM: ja, Green Park. Där träffade jag två semestrande gymnasielärare från Nyköping som hade röstat på folkpartiet, men tänker rösta på MP i nästa val.

Är det kärnkraften eller global uppvärmning som oroar dem?

MM: Det undrade jag också, dåra, men det var löftet om högre lärarlöner som lockade dem. De påpekade pliktkskyldigt att de gillade MPs trepunktsförslag för skolan, men det verkade vara löneökningen som intresserade dem mest. 

Men höjda lärarlöner är ju knappast en miljösatsning. Debatten om global uppvärmning har dött ut, ingen orkar oroa sig längre. Kärnkraftsmotståndet verkar heller inte fått vind i seglen i Sverige, på samma sätt som i andra europeiska länder. Vad vill miljöpartiet göra för att förbättra miljön – och hur tänker de få gehör för detta?

MM: Nää du, nåt jäkla kärnkraftsmotstånd räcker inte, de måste ta hand om den urbana medelklassen, dåra. Det är faktiskt ett tips som jag kan ge. Åsa, dåra, har öppnat genusperspektivet och kombinerat könskamp och miljömedevetande med sitt motstånd mot surströmming – den potente mannens instrument för att förgifta kvinnor och barn.

Surströmming? Är det den stora miljöutmaningen?

MM: Men guu, va trög du e. Ingen i Maria församling äter surströmming – kombinerat med skotermotståndet och nyvaknat engagemang i skolfrågan kommer Åsa och Fridolin att ta massor av röster från sossarna och de sista smulorna av centern dåra, i Stockholm.

Med det tackar vi Maria Montazami och ser fram emot måndagen som är – de numera inte helt nya – moderaternas dag. Har du några förhandstips, Maria?

MM: Men guud vad han ser ledsen ut Fredrik.

4 kommentarer Lägg till

  1. Mary XJ skriver:

    Helt genialt, tack för den genomgången…

  2. Sven-Erland skriver:

    Ja, vi är mycket tacksamma över att fått Maria som expertkommentator.

  3. Sven-Eric Forsén skriver:

    Det är inte politiskt korrekt att utebli från Miljöpartiets stora dag. De fick den stora äran att inleda De rödgrönas kraftsamling inför ett framtida regeringsinnehav. Medan SD förpassats till sista dagen, då övriga deltagare åkt hem, eller är allt för bakis för att få åka båt eller flyg. Jimmie Åkesson har redan lagt in en protest som avslagits av festivalledningen. Jan Björklund är helt slut och känslomässigt nedbruten, efter att ha hört Gustav Fridolin och Åsa Romson dra upp riktlinjerna för den framtida skolpolitiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s