Centerns dag

Jag bloggar live från vårt tvåvåningstält i norra delen av Kensington Gardens. Med mig har jag vår expertkommentator, Maria Montazami, som kommer att analysera centerpartiets dag här i Alternativa Almedalen.

Maria, centerpartiet fortsätter att ligga farligt nära fyraprocentspärren i opinionsundersökningarna. Har centerpartiet en roll att fylla i svensk politik?

MM: Ja guud ja. Centerpartiet, dåra, är det enda av alliansens partioider som kan fånga upp de borgerliga taktikröstare som tröttnat på Fredriks bristande miljöpolitik, men inte lockas av MPs vänsterprofil.

Menar du att centerns enda uppgift är att fånga upp spillväljare från moderaterna?

MM: Männ naturligtvis, deras egen väljarbas håller ju på att försvinna. 

Vad bedömer du att budskapet från centern kommer att vara idag?

MM: Men guud, de kommer naturligtvis att sitta å grymta om att de inte tänker vara med längre – att de minsann kan gå till den rödgröna festen. Ja, förutsatt att Ohly inte är med förstås. I övrigt undrar centern nog vart miljöintresset tog väg dåra, och kommer att försöka grejsimojsa fram en miljödebatt, nu när mp hellre pratar skolpolitik.

Befarar du att vi står inför en eventuell sprängning av alliansen?

MM: Männ, guud nej. Dom é bara sura. Dom tål fortfarande mycket stryk. Men Annie Lööf, som kommer att bli den nya centerledaren, kommer att vilja att hennes hembakta kaka får en framträdande plats på alliansbordet dåra.

Med dessa kloka ord tackar vi Maria och ser fram emot en dag i mittenpolitikens tecken.

En kommentar Lägg till din

Lämna en kommentar