Besvikelsen total

Vi har suttit i krismöte här på Partikansliet alltsedan vi fick höra om att USA dödat Usama bin Ladin. Nu kommer varje förstasida världen över att toppas av denna nyhet – och Juholts, vår Partiordförande, geniala retoriska figur med pingviner faller snabbt i glömska. (ja, inte av oss som var med i demonstrationerna – för oss kändes en handfull frusna pingviner som står och kurar som ett talande metafor)

Vi har brainstormat sedan kl 3 i natt. Frågan var: Vad kan vi göra för att återta initiativet? För att sätta den mediala agendan och locka storstadsborna – inte bara 371 Falubor. (370 egentligen, den s.k. Tokmoderaten som greps med en kamera i buskarna under Juholts tal var bara ute efter att spionera på våra Partihemligheter).

Vi insåg att vi inte kunde locka över den urbana medelklassen på några få morgontimmar – så vi riktade in oss på den urbana förortsklassen: Invandrarna. Vi arbetade oss igenom Partiets politik, punkt för punkt, för att se vad som kan locka den urbana förortsklassen.

  • Skolan: Vi – och än mindre våra rödgröna kamrater – vill inte ha tidiga betyg. De flesta invandrare kommer från miljöer där läraren är en auktoritet och de föredrar betyg framför utvecklingssamtal på ett språk de bristfälligt behärskar. Vi lämnade frågan och gick vidare.
  • Skolan igen: Föräldrar i förorten använder det fria skolvalet och sänder sina barn till Norra Real och Kungsholmens gymnasium. Vi bedömde att vi skulle få svårt att få förståelse för att solidariteten ute i förorten kräver att deras barn tvingas till en sämre utbildning. Vi lämnade frågan och gick vidare.
  • RUT-avdraget: Dessvärre har många invandrarkvinnor erbjudits både anställning och möjlighet att starta egna företag som en följd av RUT. Vi lämnade frågan och gick vidare.
  • HBT: Många invandrare kommer från länder som är mindre progressiva än arbetarekommunen i Stockholm och vi blev inte övertygade om att HBT-frågorna skulle attrahera den urbana förortsklassen. Vi lämnade frågan och gick vidare.
  • Sjukförsäkringen: Här har vi ett givet triumfkort för att attrahera den urbana förortsklassen. När vi skulle formulera budskapet till de invandrare som sätter sig på tunnelbanan varje morgon för att åka till jobbet – om norrlänningars rätt att vara sjukskrivna i stället för att flytta – så fick vi aldrig till det. Vi lämnade frågan och gick vidare.

När klockan började närma sig sju på morgonen gick det upp ett ljus: Vi skall introducera fler religiösa högtider! Det är vad Partiet står för – fler religiösa högtider. Vi inleder med Eid al-fitr – muslimernas julafton. Den infaller som många andra religiösa högtider vid olika datum olika år, varför förvirringen inte blir större än tidigare. Dessutom är den en symbol för den långa fasteperiod som Partiet gått igenom – snart börjar festen! Sverige är ett mångkulturellt land – vilket innebär att denna politiska reform är användbar i åratal framöver. Listan av religiösa högtider som firas världen över är oändlig!

Kampen fortsätter!!!

8 kommentarer Lägg till din

  1. mike_sth skriver:

    Fucking lysande. Äntligen vet jag hur sossarna tänker.

  2. Jesus Christus skriver:

    Vi är alla Guds Barn, därför ska självklart allas religioner respekteras och behandlas jämlikt. Jag vill att Carin Jämtin fortsätter att driva denna livsviktiga och valvinnande fråga, förvissad om att alla godhjärtade och progressiva svenskar står bakom henne, och att de förväntar sig att S genomför denna viktiga åtgärd med omedelbar verkan efter valsegern 2014.

Lämna en kommentar