Kommentar till det dåliga valresultatet

På Partikansliet har glädjen slagit i taket. Jag firade med två frukostmachiato på Sosta innan jag kom hit. På kontoret var en uppsluppen diskussion i full gång när jag kom. Alla tre som är kvar på det här planet hade samlats i fikarummet för att prata om den stora segern i Västra Götaland, om Juholteffekten.

Det är ingen tvekan om att Partiet nu har vind i seglen. Vårt valresultat är lika bra i VGR som i valet 2006. Väljarna har tagit till sig vårt budskap – att en förlossning kommer att kosta vanligt folk 20,000 kr om borgarna får makten och att NÄL-sjukhuset kommer att säljas.

Just när glädjen var i topp ringde Den Store på Torp: ”Katastrof, Sven-Erland, katastrof”. Jag förstod inte vad han menade, valet är ju en fantastisk framgång. ”Njae, nu landade valdeltagandet på vad Partiets valresultat hade varit om jag, ordförande Persson, hade lett valarbetet. Vad ni där på kansliet, med era tusentals akademiska poäng, inte fattar är att väljarna är lätta offer för billig demagogi”.

”Men vi har ju framgångsrikt blandat samman privat finaniserad och privat utförd vård och ingett väljarna en känsla av att sjukvården i VGR håller på att försvinna”, invände jag.

”Ja, det fungerar alltid, Sven-Erland, men det räcker inte. Demagogi är så mycket mer. Juholt vill så gärna men han bottnar inte. Nej, jag är oroad inför 2014. Men nu har Anitra räkomeletten och prinskorvarna klara. Kampen fortsätter, Sven-Erland – efter frukost!”

2 kommentarer Lägg till din

  1. Jesus Christus skriver:

    Hallelujah! Lyssna inte på Storbondens sura kommentarer – han är bara avundsjuk! Juholteffekten på valresultaten går inte att tolka på något annat sätt än att Juholt hittills gjort ALLT RÄTT! Det var rätt att undanhålla informationen till valberedningen angående hans tjuvaktiga sambo. Det var rätt att kritisera Dry Martini-priserna i Istanbul, det var rätt att utse den ena kvinnliga virrpannan efter den andra som kämpar för viktiga frågor som muslimska helgdagar och IT-Titti. Vidare var det helt rätt att utse en skuggfinansminister utan ekonomisk kompetens, det var rätt att bluffa om barnfattigdomen – och S har ju i alla fall en kulturpolitik att ge de stackars ungarna! Det var rätt att flyga ner planen till Libyen i tre månader för att sedan göra helt om. Alla rätt – och väljarna har visat att de gillar vad de ser. Juholt är en perfekt Partiledare. Det är bara att köra på i samma stil och valsegern 2014 ligger som i en liten ask! Välsignad vare Juholt – i Rättvisans, Solidaritetens och den heliga Beskattningens namn! Amen.

  2. jonte skriver:

    Tycker du ska informera Torparen att det är inte lämpligt att äta alltför många och alltför ofta prinskorvar. Blodkärlen riskerar att slamma igen och det blir svårare för det röda blodet att transportera syre till hjärnan, vilket påverkar tankeverksamheten.
    Det gäller att skärpa till sig nu, på alla nivåer, om det ska bli någon ordning på det här landet igen.

Lämna en kommentar