En vacker höstlördag förstörd

Hela denna vackra höstlördag har gått åt till att parera borgarpressens attacker. Jag befinner mig på Partikansliet, tillsammans med den krisgrupp som Sven-Eric Söder och jag satte samman igår.

Svallvågorna går höga, men det går inte att undgå att säga som det är: det är borgarpressen som ligger bakom våra motgångar. Media har piskat upp helt orimliga stämningar mot Juholt, vår Partiordförande!! och felaktigt fått honom att framstå som en medveten fifflare.

Det är inte svårt att se ett mönster i borgarpressens beteende. Den mediala kampanj som pågår nu har stora likheter med Mosa Mona-kampanjen som pågick i mer än ett decennium. Media fick Mona att framstå som slarvig, men sanningen var att hennes ekonomi var välskött, förutom några smärre förseelser – några tiotusentals kr i privata utlägg med statens kort, obetalda p-böter, obetalda daghemsavgifter, betalningsanmärkningar, försenade deklarationer. Jag vill betona: de privata utläggen betalade Mona tillbaka så fort hon blev upptäckt.

På samma sätt har Juholt, vår Partiordförande!! erbjudit sig att återbetala pengarna direkt nu när detta olyckliga missförstånd upptäckts.

Vi viker oss inte för borgarnas mediala vuvuzelor – Kampen fortsätter!!

48 kommentarer Lägg till din

  1. Jesus Christus skriver:

    Göran Greider var inne på samma linje i gårdagens Studio Ett i P1. Han talade om Högermediernas smutskastningskampanj mot våre käre Partiordförande sedan dag 1. Han talade till och med om en ”Mosa Håkan”-kampanj – och då förstår man att det är allvarligt. Det är ju inte ens en alliteration och saknar all den elegans Greiders poesi vanligtvis begåvats med.

    1. Sven-Erland skriver:

      Ja, det verkar som om Greider håller på att tackla av. Kan det vara avundsjuka nu när en annan poet fick litteraturpriset? Det skall naturligtvis heta Hata Håkan-kampanj.

      1. Gösta-Carl Af Grefveholm skriver:

        Vad busig du är! Tror jag ska också öppna en falsk sida, som låtsas-moderat istället för låtsas-sosse, och låtsasklaga:
        ”vi moderater får inte skänka bort fler dagis till ärliga entrprenörer – för jäklikt”
        ”vi moderater får inte dra av mer än 50000 för städhjälp – att folk har mage att klaga”
        ”vår utrikesminister, tillika f d statsminister !! Carl har fått kritik – måste vara en vänsterkonspiration”

        1. Sven-Erland skriver:

          Ett genialiskt förslag. Det är naturligtvis bara för moderater som RUT-avdragen skall begränsas! Inte som vi nu föreslagit: begränsning till barnfamiljer och pensionärer. Det här måste jag ta upp med Tommy!

      2. Jesus Christus skriver:

        Tyvärr, Gösta-Carl. Det låter inte särskilt roligt alls.

        1. Sven-Erland skriver:

          Jeso Cristo, jag delar din oro. Baserat på hur obegåvat och humorfritt inlägget från Gösta-Carl var befarar jag att det verkligen inte blir särskilt roligt alls.

    2. ua skriver:

      Tråka Håkan kanske är en bättre alliteration????

  2. Jonnie Redder skriver:

    Behöver egentligen inte kommenteras, du säger det så bra själv ”förutom några smärre förseelser – några tiotusentals kr i privata utlägg med statens kort, obetalda p-böter, obetalda daghemsavgifter, betalningsanmärkningar, försenade deklarationer. Jag vill betona: de privata utläggen betalade Mona tillbaka så fort hon blev upptäckt.”. Vem fan som privatperson hade kommit undan ostraffat. Sedan att hon/han blev upptäckt satte fyr i arselet för att få det att se bra ut. Fattar inte att du överhuvud taget kan försvara ett sådant beteende.

    1. Jimmy skriver:

      För att han är Socialdemokrat, förståss.

      Är det inte samma media som blåste upp ministrarnas obetalda TV-licenser? Skandal som skandal, oavsett färg.

    2. Tomas Fällman skriver:

      Till Jonnie: gilla !

  3. Tomas Fällman skriver:

    Ha, ha, ha. ”Det är borgarpressen som ligger bakom…”, ”detta olyckliga missförstånd…” Din artikel andas solidaritet med partiet intill blindhetens och dumhetens gräns. Så du menar på allvar att största skulden i detta inte ligger hos Håkan Juholt, som så sent som i augusti vid en direkt förfrågan bekräftade till Riksdagsförvaltningen att han skulle ha 100% ersättning trots samboskap ? Det spelar ingen roll hur mycket han pudlar: det här har varit ett medvetet försök att få mer pengar än han haft rätt till, och nu står han med brallorna nere. Han kommer att påminnas om detta varje gång han talar om hårdare tag mot bidragsfusk mm. Hur klantig får man vara ?

  4. Jan skriver:

    Sven-Erland, om du läser din egen text en gång till, eller kanske två gånger, så borde även du inse hur verklighetsfrånvänt det låter. Du låter nästan ironisk. Det är nästan så att jag misstänker att du egentligen inte jobbar på partikansliet utan i smyg är en ‘fiendens fiende’. För övrigt är det bara att inse fakta: man ‘råkar’ inte få bidrag som man inte ska ha. För att sedan knyta ann till verkligheten så borde Inte ens du i ärlighetens namn försvara att man med en månadslön på mer än 140.000:- har mage att söka bidrag. Det om något är att pissa på vanligt folk. Skäms ni inte ens? Detta har inte borgarpressen prackat på Juholt, detta har han sökt själv. Ni brukar ju basunera att man inte ska ta från de sjuka och svaga, att de som tjänar mest ska dela med sig. Hur får du in detta i er partiorförandes etik och moral? Skämmas är bara förnamnet.

  5. Pensionären skriver:

    Jag har svårt att se att det är en kampanj av borgarpressen, Aftonbladet är ju den tidning som går ut hårdast. Dessutom har ju än så länge ingen tidning stavat fel på Håkans efternamn – det vore ju så lätt att av misstag kalla honom Ljugholt…

    1. Jana Lund skriver:

      Den satt!!!

  6. Ung socialist skriver:

    Jag läste hela texten i tron att den var ironisk. När jag insåg motsatsen-nämligen dess seriositet kröp en känsla av obehag genom min kropp. Varför ska den svenska socialismen rent ut sagt vara ett skämt nuförtiden? Isådana här dagar längtar man tillbaks till Görans tid, ännu hellre till Palmes, eller drömmer om Anna Lind som socialdemokraternas ledare… Det är nästan så att jag också vill ropa- Avgå Juholt!

  7. David H skriver:

    Partibroder! Många vänner runt om i landet har svårt att förstå varför Aftonbladet, som kom med anklagelserna först, kan ingå i det vi kallar borgarpress eller högermedia. Här måste påpekas att arbetarrörelsens makt över bolaget har minskat kraftigt, Numer är det ett norskt privatägt bolag som äger tidningen. Det redaktionella materialet i Aftonbladet är således borgelrigt, medan ledarsidan är socialdemokratisk. Därför kan vi med hög röst förkunna att det är en samlad borgarpress som är ute efter Juholt, vår partiordförande!

    Jag noterar med glädje att twittrare ilsket ifrågasätter att Juholt kritiseras medan Bildts folkmord inte kritiseras. I jämförelse är Juholts ..trassel.. så litet att det inte ens borde nämnas. De nya medierna är vår kanal!

  8. Bunkermoderat så klart skriver:

    Ha ha ha!
    Alla korkade insändare som upprörs! Tror ni det finns en ”Sven-Erland” på riktigt? I paradvåning?
    Fattar ni inte uppenbar ironi?
    Eller är det ironi tillbaks (humor på hög nivå)?

  9. Johan Tottafetz skriver:

    Det verkar vara svårt med ironi………. mycket, mycket svårt……

  10. ola torpe skriver:

    Det är med sorg i hjärtat att Sven Erlands påstående om en sk drevjakt mot Jurholt bedrivs av den sk borgarpressen utan att se till sakfrågan vad Jurholt faktisk ha gjort. Att påstå att han inte kände till regelverket är en skrämmande ursäkt. Att socialdemokratisk press bedrivit liknande
    ”procedurer” mot bla Kungen, Silvia och de två kvinnliga ministrar som Reinfelt ville tillsätta men pga av tvivelaktiga aspekter, så tackade dessa nej. Beträffande Mona Sahlins ”goda ekonomi” så
    är 4 sidors utdrag av kronofogderegistret inte en trovärdig person att handha en statsministerpost
    med motivering ” det är häftigt att betala skatt” Till Vem? Det politiska etablissemanget visar en skrämmande låg kunskapsnivå hur samhället grundpelare är uppbyggt. Ett annat skrämmande
    exempel är de sk borgarnas hantering av de verkligt sjuka där just stor brist på omdöme visas.
    I fallet Jurholt har enligt källor inom pressen påstått dessa saker. Hans sambo ägde lägenheten
    Jurholt skriver in sig där och ansöker sedemera till riksdagen om ett boende i Sthlm fullt i sin ordning Men ansökan sker enligt ensamboende trots att sambon undertecknat kontraktet som hälften inneboende. Sedan pågår detta några år men sen lämnar Jurholt en en ytterliggare ansökan om ett förhöjt bidragsyrkande pga ökad hyra samt bilplats. Då uppdagas det hela att Jurholt även fått bidrag avhyra gällande sambons del.Nå vad är då uppsåtet? Jo följande:
    om det hade varit rent slarv som han påstår du skulle han ha fortsatt efter första ansökan att fortlöpa med den begärda hyran MEN han gör en förnyad ansökan och begär en ökning av bidraget från riksdagen en gång till med motivering hyreshöjning. Detta sker nogsamt minsann
    hade det varit rent slarv första gången ok möjligt men klantigt, men efter ansökan andra gången
    mycket tvivelaktigt då han aktivt gjort framställan. Då redovisas inga felaktigheter på höjning samt
    redovisande av bilplats ? Detta är mycket frapperande av en socialdemokratisk partiledare. Vad är då skrämmande skylla på han inte kände till regelverket MEN han kände till att man fick full ersättning då hyreshöjning inträffande. Nå vad händer : Riksdagen kan inte pga av juridiska omständigheter kräva Jurholt på några pengar (går inte in på det för krångligt att delge). Åklagaren mot korruptionsbrott lägger ner utredningen pga för låg straffhöjd….
    MEN DET SORGLIGA ÄR FÖR SOCIALDEMOKRATIN ÄR ATT ROSEN KOMMER ATT FÖRKNIPPAS MED FIFFLERI OCH ATT FIFFLARE VILL STYRA VÅRT SAMHÄLLE

  11. Jesus Christus skriver:

    Det börjar bli ett Demokratiproblem att Högermedia drar igång en ”Mosa Mona”- eller ”Hata Håkan”-kampanj så fort en sossetopp åker fast med fingrarna fördjupt nere i syltburken. I Juholts fall drog den ju igång redan INNAN han med 144.000:- kronor i månaden satt och kryssade fel för att få några tusenlappar extra till sig och Kulbon. Nä, hade vi levt i ett varmt, socialdemokratiskt Paradis hade detta som sagt aldrig behövt komma fram. Nu lever vi i ett kallt, borgerligt Helvete. Stackars Håkan, vad skulle han annars kunna göra..?

  12. Johnny skriver:

    Juholt är rökt. Ingen vill ha en bidragsfuskande slarv-Pelle som statsminister. (S) måste sparka Juholt och välja en ny partiledare som inte är kriminell om man skall ha en chans att vinna valet 2014. (S) kan inte hålla på och dalta med brottslingar, speciellt inte om de är partimedlemmar, visa åtminstonde att ni är ett laglydigt parti som inte tolererar politiker som fifflar med bidrag eller skatter.

  13. Rune skriver:

    Sorgens dagar.
    När vi har hittat en ny partiledare och gjort en omstart så har vi chans att utmana borgarna i nästa val.
    Det finns faktiskt många personer i det socialdemokratiska partiet som har gott omdöme och som kan besätta de viktiga posterna.

  14. sveket skriver:

    Borgarpressen? Det var ju AB som avslöjade dokumenten!

    Åhhhh obetalda tv-licenser och svarta dagmammor

    Men när sossar! Mona Sahlin och Håkan Juholt…. foreställningar och whaa whaa whaa!! Hemska borgarpressen

    Ni är pinsamma

  15. sveket skriver:

    Mosa Mona?

    98 parkeringsböter för 34.000

    http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9911/27/mona.html

    Varför denna ständiga förnekelsen? 98 parkeringsböter är väl värre än obetald tv-licens?

  16. Ingemar skriver:

    Till Sven-Erland
    Tack för Ditt inlägg till försvar för Håkan och Mona. Det behövs så väl en motvikt mot de skamlöst överdrivna angreppen för de ursäktliga misstag som kan ha begåtts av våra hårt och ideellt arbetande partiordföranden.

    Men i Din presentation av Dig själv behöver Du väl inte använda ordet paradvåning för den enkla våning som Du hyr i partiets fastighet. Det behövs ju så litet för att de borgerligt dominerade press, radio och TV ska sprida sina illasinnade angrepp även till våra partifunktionärer./ Ingemar

  17. Kim skriver:

    Hej. Roligaste bloggen om politik jag läst. Ni borde ha en teveshow.

  18. David H skriver:

    Sven-Erland! Jag vaknar till mitt morgonpass och finner till min glädje att partikansliets debriefing av Juholt, vår partiordförande, varit mycket lyckat. Som jag skrev ovan är det de nya medierna vi ska vända oss till – och det har ni tagit till er.

    Partiordförande skriver på facebook:
    ”För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra”.

    Mycket bra instruerat! För borgarpressen är förvirrande. Egentligen har således inget gjorts fel, men partiordförande betalar (notera ej ”tillbaka”) ändå pengarna, enbart för att glädja pressen. Nu vänder vi detta och får upp ögonen på folket, högermedia förlorade!

    1. ola torpe skriver:

      din okunnighet om sakläget är mycket talalnde att du behöver gå om grundskolan. Riksdagen kan ej pga av det juridiska läget beträffande riksdagsmän ej kräva pengarna tillbaka.
      Okunnigheten är löjligt beklämmande

      1. David H skriver:

        Juholt noterar på sin facebooksida, helt korrekt, att Riksdagen inte har något krav på honom. Ändå betalar han. Jag citerar, igen,

        ”Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra”

        Detta innebär att Juholt faktiskt skänker 160 000 kronor till statskassan, utan att behöva det! Tänk om fler agerade som han, då skulle vår statsskuld snart vara borta.

      2. Sven-Erland skriver:

        Men är det inte grundskolan som är själva problemet? I Major Björklunds skola får barnen inte lära sig det juridiska läget beträffande riksdagsmän.

        1. ola torpe skriver:

          tyvärr håller dina kommentarer sk lågvatten går ej att bemöta med saklighet och kunskap, Tyvärr har jag upplev samma sak när man försöker föra ett resonemang med ”Östermalmsdamer” totalt
          alienerade från verkligheten.Du är inte ensam

          1. Sven-Erland skriver:

            Det var tråkigt att höra att ditt myckna debatterande med damer på Östermalm inte lett någonstans. Du kanske skulle pröva med Vasastan?

  19. zigge1083Tommy skriver:

    En person som har en lön på nästan 150000/mån och som försöker skaffa några tusen till kan aldrig bli trovärdig genom att påstå att personen har kryssat i fel ruta.
    Att han dessutom föreslår en mer kontrollerad form av utbetalningar för folket som gett honom förtroendet gör honom omöjlig på alla sätt.
    Gör som framgångsrika företag, låt tillsättningar av chefer ta sin tid. När den rätta tuppen är på plats (i dessa tider har könet på tuppen mindre betydelse) blir det ordning och reda i hönshuset.

  20. David H skriver:

    För övrtigt skriver vår partibroder Oscarsson väl om saken. Även han inser att borgarpressen ligger bakom alltihop och mycket riktigt påpekar han hur väl Juholt gjort sig i TV igår, samt hur tydlig, säker och förtroendeingivande vår Waidelich är:
    http://s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=52198

    Allt fler för kampen!

    1. Sven-Erland skriver:

      Oscarsson har rätt: detta är en av borgarpressen iscensatt kampanj med mål att, som han skriver ”största Håkan Waidelich.”

      1. ola torpe skriver:

        om vi lämnar svamlet från Sven- Erland och håller sig till verkligheten så föreligger det följande: Juholt har rätt att Riksdagen inte kommer att kräva tillbaka den utbetalda ersättningen av hyreskostnad. Detta beror inte på att Juholt har rätt i sin sak utan att
        Riksdagen inte kan kräva honom beror på att riksdagsmännen har en viss immunitet mot
        brott som inte har ”tillräcklig straffhöjd” Detta för att för hindra att man springer och anmäler varandra för mindre förseelser MEN DU som vanlrg medborgare hade få ta ditt ansvar. Styrbjörn statsvetare en för övrigt smart partimedlem till skillnad från många av Er förordar att polisen tittar på det här vilket leder till att utredningen läggs ner pga av angivna skäl. Hade jag varit Juholt hade jag gått ut och sagt följande Oj jag har gjort ett
        misstag men DÅ sambon inte hade ekonomiskt möjlighet erlade Jag hela hyran och därför yrkade jag ersättning för den del jagbetalade dvs hela hyran. Då hade det funnits mer tvivel om rent fusk utan handlat i ett mer godtrosförehavande.

        1. Sven-Erland skriver:

          Jag antar att du menar Stig-Björn, vilket får mig att tänka på att han är skyldig mig en låda Cohiba Behike.

    2. Jesus Christus skriver:

      Det är bara att hålla med Oscarsson på samtliga punkter. Jag såg också Juholt på TV igår – på ROBINS – och det var bland det mest generande jag sett någonsin på SVT. Programmet inleddes av Robin, som drog några roliga skämt om nyhetsveckan som gått. Lustigt men hänsynsfullt nog nämnde han inte ett ord om Partiordförandens bidragsfusk. Elefanten i rummet var dock så påtaglig att Juholt oftast såg plågad ut, endast orkade le stundtals och bara slängde in några lama skämt då och då. I slutet sjöng programledaren och en kvinnlig gäst en s k ”hyllningssång” till Håkan, som var extremt plump och lite allmänt halvtaskig om mustascher och kulbos – dock FORTFARANDE utan något konkret om hyror eller varför man försöker trixa till sig bostadsbidrag med 144.000:- i månaden. Men plötsligt brände det till, när den blonda flickan med de stora framtänderna sjöng ”När Juholt rövkn*llar väljarna!”. Det skulle föreställa vara roligt, men det var bara smaklöst och djävulskt utstuderat på samma gång. Juholt log tappert – det måste ha varit hans mest förnedrande stund någonsin. Det hade vart bättre att de där j*vla stockholmarna konfronterat honom direkt med bidragsaffären. Men de vågade de inte såklart – då hade de stått klart hur tomt dessa Borgarfabricerade anklagelser klingar! Upp till kamp för vår Partiordförande!

  21. FuuBar skriver:

    Jag gillar inte politiker generellt och jag får ”vatten på min kvarn” så gott som varje dag. Men att hävda att detta är en storm skapad av ”borgarpressen” är ju att underskatta hela svenska folket och idiotförklara sig själv. Det är ju fortfarande inte LÖGN att Juholt har fått pengar han inte har rätt till och detta verkar vara fullständigt medvetet från en man med en lika hög lön som statsministern på ca 150’000 i månaden. Vilken annan medborgare som helst som smusslar till sig bostadsbidrag hade tvingats betala tillbaka PLUS riskerat åtal för bedrägeri. Att sedan ni (socialdemokrater) sitter och försvarar eran slarver till ledare får en ju att tappa förtroendet för hela (S). Varför skulle några som helst andra regler gälla för våra högsta politiker än vad som gäller för oss övriga ? Skall vi inte kunna kräva bättre ordning och moral från en man som vill representera oss som våran statsminister ? Jag tycker det.

  22. Misslyckande skriver:

    Som ni försvarar sossar som begår skandaldaler för 100.000 tals kronor borde skämmas!
    Vadå borgarpress? Jorden anropar sossar – Det var sossetidningen AB om avslöjade!

    1. David H skriver:

      Aftonblandet ägs av ett privatägt norskt bolag, det är bara ledarsidan som är socialdemokratisk, om än det ( de tar det ”obundna” lite väl långt). Alltså är alla sidor i Aftonbladet utom ledarsidan en del av borgarpressen.

      Oscarsson, länkat till ovan, inför en ytterligare dimension när han beskriver det som ”högermedia i Stockholm”. Det är alltså inte endast högermedia, utan även stockholmsbaserade. Man får inte glömma det regionala perspektivet. Poängen är att vår partiordförande kommer inte från Stockholm, och han får därför utstå orättfärdig kritik.

  23. Sven-Eric Forsén skriver:

    Den som kallar Aftonbladet för en sossetidning måste vara felinformerad. Det är Lena Mellin som bestämmer vad som ska stå på löpsedlarna. Och chefredaktören Janne har bara att lyda och finna sig i att bli förnedrad. Varje gång som Lena Mellin besöker kyrkan sägs hon rikta en förbön för Reinfeldts välgång. Moderaterna har nästlat sig in i socialdemokratiska organ. En gång fann man en falsk rörmokare – i direkt anslutning till VU:s sammanträde – utrustad med ett sofistikerat stetoskop. Han var förvillande lik Per Schlingmann. Men denne har svurit sig fri. Fast det skedde förstås dan därpå. Nu går borgarna i spinn för att kasta skit på vår utvalde ledare. Men jag säger som Strindberg: Hut går hem!

    1. ola torpe skriver:

      har socialdemoktaterna någon skola för att hjärntvätta folk? Ni verkar vara ett klart tacksamt ämne.Att föra en saklig diskussion med Er ser tämligen meningslöst då ni inte ens förstår hur ett samhälle fungerar.

      1. Ernst skriver:

        Den kunskapsbaserade… förlåt, värdeburna skolan, i solidaritetens och jämlikhetens namn. Det är den enda sanna och äkta skolan!

  24. Jag tyar inte längre…en svårt förkyld kvinna med andningssvårigheter ska inte skratta hjälplöst redan i arla morgonstund. Jag kommer förmodligen att dö, och det är såsse-Erlands fel.

  25. Björn skriver:

    Nu visar borgarna sitt fula tryne igen! Första, av säkert många, har blivit ertappad. En girig storbonde från centerpartet som nu tvingas betala tillbaka sina girigt orättfärdigt stulna pengar. Han säger att det inte är klart om han ska betala tillbaka 1000 eller 3000! Att han ens tvekar när det gäller Folkets pengar. Hur kommer det sig att borgarmedian slår upp vår kära Juholts minsta lilla misstag så stort, men i princip ignorerar när alliansen skor sig på köttgrytorna de vevar sina korrupta slevar i?
    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/annu-en-ledamot-betalar-tillbaka_6539579.svd

Lämna en kommentar