Hamburgerkriget och Lööf-biffen

Suhonen och jag satt efter lunch idag och skissade på vår nya kampanj ”politikens prinsar”. Tanken var att han och jag skulle avfotograferas med cape och florett, men vi hade knappt hunnit börja leta igenom Per Nuders gamla kostymförråd förrän Mikael Damberg kom in och klargjorde att det är han och ingen annan som är Partiets prins.

Suhonen blev sur och gav sig först inte. Han hotade till och med att dra in stödet från LO, men Micke stod på sig så vi enades om att Suhonen och jag skulle vara Rosencrantz och Guildenstern i stället. Jag kommer att meddela förändringen till Claudius, vår Partiordförande!!

ssuburgare
Folk äter burgare. Som någon måste steka

Det var dock inte anledningen till att Micke kommit för att prata med oss. Han var oroad över att Partiet håller på att förlora hamburgerkriget.

”Väljarna bestämmer sig allt senare. Det är sådana här viktiga symbolfrågor som kan avgöra valet i sista minuten” sa han emfatiskt.

Vi betraktade SSU:s burgare och kunde konstatera att det var en riktig valvinnare. Kraftfullt och slagfärdigt beskriver den de förödande konsekvenserna av högerns politik – folk äter burgare. Som någon måste steka. Vi förstod inte riktigt vad Micke oroade sig över.

”Titta här” sa han och visade upp en bild från centern, föreställande den sk Lööf-biffen.

Suhonen skrattade åt bilden och sa: ”Typiskt centern. De har ju lagt osten under köttet”

centerburgare
Den sk Lööf-biffen

Micke stirrade klentrogen på Suhonen och svarade: ”Köttet? Titta på den lilla loggan nere i högra hörnet. Det är ett sista desperat försök att nå ut till stockholmarna – fast inte på Stureplan denna gång, utan på Söder. Det är naturligtvis en vegetarisk burgare. Det gula är quornfärs och det röda en potatis- och rödbetsbiff. Närodlad burgare, för en närodlad politik. De kommer ju att stjäla våra väljare i SoFo!”

Suhonen viftade dock bort oron: ”Det är ingen i SoFo som går på Donken. Och gör de det så skulle de aldrig erkänna det. Ett nollsummespel i valmanskåren”.

Micke nickade tankfullt – och vi kunde återgå till att rota igenom Nuders kostymförråd.

 

5 kommentarer Lägg till din

  1. Jesus Christus skriver:

    Ett viktigt steg i vår pågående, progressiva kamp för att brännmärka enklare arbeten som människoovärdiga SKITJOBB! Partiet bör rusa till SSU Göteborgs undsättning och uppmuntra till fler kampanjer mot jobb som är icke önskvärda. Naturligtvis de yrken som våra representanter i Stockholm redan singlat ut ,såsom

    – Telefonsäljarjobb – SKITJOBB – vägra svara!

    – Städare – SKITJOBB – låt kärringen hemma städa!

    men gärna även andra jobb som inte är människovärdiga…

    kanske Sopgubbar? Ett riktigt SKITJOBB – bränn soporna själv hemma!

    Korvgubbar? Sicket SKITJOBB! De är dessutom ofta egenföretagare, som garanterat fuskar med intäktsredovisningen och undanhåller pengar som Partiet skulle kunna distribuera solidariskt. Gör egen korv och baka eget bröd – de där parasiterna ska inte få sko sig på oss vanliga, hederliga arbetare som råkar bli hungriga på stan eller idrottsevenemang!

  2. David H skriver:

    Bra att någon äntligen reagerar mot högerns hemska hamburgerjobb. Det borde förbjudas, varför ska sådana villkor accepteras?

  3. cuben skriver:

    Magnus Uggla har fattat galoppen i ”Varning på stan”;
    ”vi kommer in på ett hak å jag går fram till en biff”.

    Det måste ha varit innan hamburgarnas tid är min slutsats. Det var då vi satt vid köttgrytorna och smorde kråset.

  4. skogsfrun skriver:

    I mitten av 70-talet var jag med några kompisar på café i Göteborg. Vi åt ‘Chaufförssmörgås”. Det var två brödskivor med en pannbiff och stekt ägg emellan.

    1. David H skriver:

      Låter som rena hälsomaten jämfört med de tradartuttar jag åt med en långtradarchaffis en gång, han hade snackat länge om de där tradartuttarna. Det är två stora hamburgare utan bröd med stekt ägg ovanpå (med gulan uppåt förstås), till det var det ordentligt med bacon och pommes och hamburgerdressing. Möjligtvis var det även ett salladsblad på tallriken. Kan bara fås på ett visst antal gatukök, och vissa av dem har rätten inte ens annonserad. Jag skulle inte kunnat köra 40 mil till direkt efter den måltiden, men han kunde.

Lämna en kommentar