Harpsundsekandet

Jag är äntligen tillbaka i Stockholm efter överläggningarna på Harpsund och får sova i egen säng igen. De har ju hästens sängar på Harpsund. Känns det som i alla fall. Med litet ”h”, dvs gamla halmmadrasser. Jag trodde först att det var något som funnits på plats sedan Harpsund byggdes 1914, men kände inte igen dem från perioden före 2006 och fick veta att det var något Romson hittat på. Samtliga madrasser är utbytta mot närodlat.

Till min glädje upptäckte jag att biblioteket på Harpsund verkade vara orört – efter åtta år av högerns raseri och högerledare i Harpsundsekan. Jag stod framför en av de höga bokhyllorna och lade märke till en serie böcker med ryggar i grönt skinn – Ernst Wigforss Skrifter i urval. Jag tog fram det femte bandet – Idépolitikern – och läste dedikationen på första sidan: Till Tage från vännen Ernst. Biblioteket inrymmer fortfarande hyllmeter efter hyllmeter av Erlanders dagböcker, biografier över Palme, Per-Albin och Hjalmar Branting. Under förra mandatperioden tog Schlingmann och Borg med sig litteratur om moderaterna och moderata politiker för att balansera samlingen, men det gjorde aldrig någon skillnad. Så många böcker som hade krävts för att väga upp det långa socialdemokratiska maktinnehavet har aldrig skrivits om eller av moderater.

Ovanpå en av bokraderna hittar jag dock ett oläst exemplar av Johan Norbergs Till världskapitalismens försvar.

Hursomhelst, jag håller på att lägga upp taktiken för veckans rubberbanding. Stefan, vår Partiordförande!! klargjorde i gårdagens presskonferens hur den stora politiska frågan ser ut under första kvartalet 2015:

”Nu måste väljarna återigen ge sin syn på hur man tycker att det här la… vårt land skall styras”

Carin och jag håller nu på att förbereda nästa rubberbanding, då vi skall vara mycket tydliga med att Kålles uttalande ”extravalet hotar jobben och ekonomin” utgör en central del i Partiets hållning. Det är naturligtvis SD som hotar jobben och ekonomin, med sitt historiskt unika beteende.

Efter det gör vi som LO säger och ställer in nyvalet.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till

 1. David H skriver:

  Presskonferensen från Harpsund var lysande. Journalister som Niklas Svensson (Expressen) och Lena Mellin (Aftonbladet) som uttryckte att den var bisarr samt något att skämmas över går ju bara högerns ärenden.

  Ja, högermedia försöker måla upp en bild av att Stefan är en ny popcornmaskin a la Juholt , att han ändrar sig och kommer med oklara besked.

  Inget kan vara mer fel.

  Löfven beskrev det väl bäst i TV häromdagen när han var mycket tydlig:.

  ”Jag tycker fortfarande att pensionärerna ska få en sänkt skatt. Så den politiken står jag fast för. Jag vet ännu inte vilka, vilka, exakt vilka, vilka möjligheter det finns att vilka detalj, i detalj, hur det ska gå till vet jag inte längre, ännu.”

  Det är utmärkt att ni på kansliet på senare tid instruerat Stefan inleda med ”Låt mig vara tydlig!”, just för att även högermedia ska förstå att han faktiskt är tydlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s