Gustav, 14, återfås mot beskrivning

ensamkommande gustavMåndag morgon: Mehmet ringde nyss och undrade vad klockan är. Tydligen har han ställt fram vissa klockor men vridit tillbaka andra, så nu hade han tre olika tider att förhålla sig till.

Ur led var Mehmet, men jag kunde vrida honom rätt igen, genom att förklara att tiden som anges på telefonen han pratar i är korrekt. Han bestämde sig för att hålla hårt i mobilen resten av dagen.

Det sprids många rykten om de ensamkommande flyktingbarnens ålder nu, men vi har här på Regeringskansliet tagit emot en kille som såg ensam och bortkommen ut: Gustav, 14. Han återfås mot beskrivning i Statsrådsberedningen.

Frågan om flyktingbarnen är ömmande. Ja, för Partiets kampanj- och opinionschefer alltså. Förra året ändrades utlänningslagen så att asylsökande barn skall kunna beviljas uppehållstillstånd på grund av särskilt ömmande omständigheter. Tidigare krävdes synnerligen ömmande omständigheter för både vuxna och barn.

Högern menar att detta lett till ett missbruk av asylrätten. Jag läser igenom en rapport om ensamkommande flyktingbarn som tagits fram med anledning av alla de frågor som rests om deras ålder. Rapporten kunde avfärda farhågorna om att flyktingbarnen skulle vara för gamla: vissa av dem var tydligen äldre än flera av våra ministrar – vilket inte säger särskilt mycket.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till din

  1. Pelle2 skriver:

    Ja, om Gustav stod vid gränsen till ett annat land och sökte asyl vet i sjutton om jag inte skulle tro honom om han sa att han var ett ensamkommande barn 😉

Lämna en kommentar