Ylva – överrocksråd

Stefan, vår Partiordförande!! organiserar om i regeringen och ger Ylva ett större mandat över etableringen av nyanlända. Högerns illa pålästa debattörer samt Lena Mellin lär väl hävda att detta handlar om att sätta en politisk överrock på vissa ministrar. Inget kunde vara längre från den officiella sanningen.

”Man får kalla det vad man vill, men det kommer inte att stå så på titeln” säger Stefan. ”För mig är inte titlarna viktiga utan att vi får ett bra jobb gjort, dvs får stopp på Mehmet och Fridolin.”

Stefan understryker att den nya rollen innebär att Ylva får ett mandat att ta politiska initiativ på områden som andra ministrar ansvarar för. Eller borde ha ansvarat för.

Han fortsätter: ”Hon kan ta politiska initiativ som ligger på en annan ministers område. Den initiativrätten har Ylva. Jag har försökt få Ygeman att sköta regeringen, men det räckte bara så långt det räckte. Nu hoppas jag på Ylva.”

Stefan betonar att det viktiga nu är att sluta käbbla om integration för att i stället börja arbeta med etableringen av nyanlända.

”Har man ett läckande tak så får man inte ha för många stuprör. Det viktiga är helikopterperspektivet” avslutar Stefan.

Kampen fortsätter!!

* * *

PS: Nu börjar folk höra av sig hit till Regeringskansliet med en undran om varför vi överhuvudtaget skall ha miljöpartister i regeringen om dessa ändå måste förses med en politisk överrock.

Det visar bara hur allmänbildningen fallit här i landet. Förmodligen som en följd av Björklunds katederskola. Om folk i stället slutfört sina kurser på Bommersvik skulle de ha förstått betydelsen av politiska staffagefigurer.

Staffage är en benämning främst inom bildkonst på smyckande tillbehör, kompletterande utrustning. I landskaps- och arkitekturbilder är staffage ofta symboliskt menade figurer och djur som livar upp bilden. Särskilt under barocken kunde dessa berika kompositionen, ge färgaccenter och understryka djupet klarare (repoussoir).

Staffagefigur är alltså någon som saknar betydelse för verkets huvudsakliga tema, men kan besitta ett viktigt symboliskt värde.

Hur svårt kan det vara att förstå?

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Bo Adolfsson skriver:

    Vilket viktigt symboliskt värde besitter Er partiordförande Stefan förutom att representera fackpamparna?
    Bo Adolfsson. Mölndal

    1. cuben skriver:

      Bo, om jag har förstått Svenerland (och Regeringskansliet) rätt så representerar Stefan även staffagefigurerna. Värdet och symboliken talar för sig själva. ”Rock around the clock”, med Ylva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s