Partiledardebatten

Ikväll kl 20 måste alla Partikamrater bänka sig framför tv-apparaterna. Inget fusk med iPads och SVT:s app nu. Fyll tv-kannan med äkta svenskt bryggkaffe och samla familjen framför Agendas Partiledardebatt. Suhonen har lovat att komma över till mig redan vid sjutiden med en äkta tv-kanna från 1974 som han köpt på Södermannagatan.

Ni kommer att få se Stefan, vår Partiordförande!! äga Reinfeldt och alla de andra, vad de nu heter, ledarna för alliansens partioider.

Sysselsättningen är en avgörande fråga i detta val och Stefan kommer att avslöja alliansen i all dess nakenhet inom jobbpolitiken. Högern saknar förslag, både när det gäller att anställa ungdomar i statliga verk och det rätta priset på en burgare.

Ni kanske frågar er själva: Vem vill inte ha en burgare och en kall öl? Inte vi Partikamrater. Den där ölen kommer naturligtvis att vara tillverkad av något nyöppnat hipstrigt mikrobryggeri vid Hornstull – och de som bor där röstar alla på miljöpartiet. En röst på MP är bortkastad. Ja, inte helt, inte om det är en mittenväljare som bytt sida.

sysselsatta
Vem som innehar regeringsmakten är avgörande för hur sysselsättningen utvecklas. (Källa: SCB)

Men vi kommer bort från ämnet: Vem som innehar regeringsmakten är avgörande för hur sysselsättningen utvecklas. Det kommer ni att få klart för er när ni knäpper på tv:n ikväll och lyssnar till  Stefan, vår Partiordförande!! Inför kvällens debatt kan det vara på sin plats att betrakta hur andelen sysselsatta förändrats. Man kan av statistiken dra två slutsatser:

1) Det är av avgörande betydelse vem som innehar regeringsmakten.

2) Globala finansiella kriser förefaller inte vara gynnsamma för sysselsättningen – och då är det bättre att välja en regering med tur, en regering inte drabbas av globala kriser.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till din

  1. Stocken skriver:

    Men Sven-Erland, hur kan du ens antyda att tur har något med saken att göra?
    Den globala krisen beror ju enbart på borgarnas ekonomiska politik i Sverige, väldens medelpunkt. Hade bara den store på torp fått fortsätta med sin an(s)varsfyllda ekonomiska politik hade vi aldrig haft en global ekonomisk kris.

Lämna en kommentar