Tea Party

Jag vaknar på söndagsmorgonen och reflekterar över Tea Party-rörelsens exempellösa framgångar. Aldrig tidigare har så få ställt till så mycket för så många. Den senaste tidens händelser har visat på styrkan i det demokratiska systemet: En engagerad och populistisk opposition kan äventyra regeringsmakten och därmed ett helt lands finansiella stabilitet.

Vilka lärdomar kan vi i Partiet dra av detta?

Kafferepsrörelsen växer fram. Det är slut med lattesörplandet. Äkta svenskt kaffe skall avnjutas med några droppar kall mjölk ur tetraförpackning inhandlad på Domus.

Ja, en sak är klar: Tebjudningar lockar inga väljare i Sverige. Min tanke är i stället att vi skulle starta nätverket kafferepet. Det traditionella svenska kafferepet med sju sorters kakor och gräddtårta har fallit i glömska. Det är dags att kanalisera det folkliga missnöjet: Över en kopp äkta svenskt kaffe, med några droppar (kall) mjölk inhandlad på Domus i tetraförpackning, skall gräddtårtan och traditionalismen avnjutas.

Socialdemokratin förnyas över hela Europa. I England har New Labour ersatts med Blue Labour – traditionalism med en nypa Sverigedemokrati och akademiskt tankegods. Arbetsnamnet för förnyelsen vi formulerat här på Partikansliet är Hjo Labour – för att ge det en internationell klang.

Kampen fortsätter!!

3 kommentarer Lägg till

  1. Sven-Eric Forsén skriver:

    Tyvärr finns det många som drar förhastade slutsatser. Häromdagen kom några alliansanhängare fram och frågade om jag blivit miljöpartist, eller ännu värre centerpartist, bara för att jag köpte en förpackning med grönt te.

  2. Cattrick skriver:

    Mjaha ja, sedvanligt resursslöseri av sossarna, att införskaffa mjölk på Domus av alla ställen.
    Finns bara två sådana kvar, Oskarshamn och Kristianstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s