Osaklig – och helt underbar

På väg till lunch passerade jag Håkans talskrivare Anders Utbult för att höra om han ville följa med oss till Rolfs Kök.

”Jag hinner inte”, svarade han ilsket ”jag är sjukt förbannad”.

”Jaha, Är du säker på att du inte bara är hungrig?”, frågade jag.

”Jag skriver på ett tal till Håkan och lyssnar på Ekots Lördagsintervju med honom för någon vecka sedan. En fullständigt osaklig, osmaklig och osympatisk intervjuare.”, svarade Anders.

”Vem pratar du om?”

”Tomas Ramberg”, sa Anders, ”Tjatig och insinuant. Definitivt en journalist vars bäst före datum passerats. Sveriges Radio faller in i borgarpressens vulgärpropaganda. Pinsamt SR”.

”Kom och ät nu i stället”, svarade jag, ”Det där är inte Juholt du lyssnar på, det är förra veckans Lördagsintervju med Carl Bildt”.

”Jag är imponerad. Ramberg, Sveriges i särklass skickligaste journalist. Vilken skärpa i frågorna”, säger Anders och skruvar upp volymen på iPhonen.  Jag lämnar honom och hinner precis ikapp de andra vid hissen.

11 kommentarer Lägg till

 1. metusalem skriver:

  Sven-Erland är som vanligt ett salt i den politiska underhållningen. En lysande glidning i omdömet om en förhatlig journalist som visar sig vara en hyvens kille när han plågar Carl Bildt med insinuanta frågor.

  Den dag S-E tröttnar på sosseriet borde en bra tjänst inom Alliansens PR-verksamhet vara en påtaglig realitet.

  1. Sven-Erland skriver:

   Tröttna? In your dreams – högerspöke! Vi sant progressiva krafter ger aldrig upp!!

 2. Sven-Eric Forsén skriver:

  Jan Björklund hävdar med bestämdhet att Tomas Ramberg är folkpartist. På frågan om hur han vet det, svarade Janne: ”Jo att vara liberal är att vara kluven”.

 3. Jesus Christus skriver:

  Jag är rädd att Utbult är grundlurad. Ramberg satt och gnällde lite över några missiler och några andra, för Carl Bildt helt ofarliga ämnen. Inte en enda fråga om Bildts folkmord och machete-massakrer där nere i Mörkaste Afrika. Ramberg är köpt av Alliansen, precis som hela SVT och samtliga journalister från Haparanda i norr till Swasiland i söder!

  1. David H skriver:

   Håller med. Bildt kom lindrigt undan, den folkmördare han är. Dock fick han svettas vid några tillfällen.

   Annars är det dock en bra poäng Utbult har. Jag noterar att progressiva bloggare inom S-sfären å ena sidan pekar på den orättfärdiga mobbing som Juholt nu utsätts för, medan man i nästa post hyllar folkmördarlåten om Bildt.

   Om det nu nödvändigtvis ska tas till slag under bältet så måste de utdelas underifrån och upp, det vill säga från vänster till höger.

   1. Om det ska vara under bältet får vi ta in Paggan.

 4. Men vars ä brudarna? Det är påfallande manligt i kommentarerna, trots de påhittiga namnen.

  1. Sven-Erland skriver:

   Men Ann-Christin – kvinnor förstår sig ju inte på politik. Det brukar alltid min flickvän säga. Eller om det är jag som säger det till henne. Hursomhelst så är det så vi resonerar i Rörelsen – det är därför vi har S-kvinnor. Där kan de hållas. Hemsk frisyr har hon också, Lena.

   1. Jesus Christus skriver:

    Kanske en bra ide att starta S-invandrare också, så att de har någonstans att hålla hus och inte förstå sig på?

   2. Förstå sig på och förstå sig på – vi vill ju bara hänga lite. Förresten har det varit så sedan mitt första partaj (vi sa så på 70-talet) när alla killar hamnade i köket med mig och min kompis. Som sagt. Men en till finns det plats för. Ingen som i alla fall bejakar sina feminina sidor?

    1. Sven-Erland skriver:

     Bejaka sin feminina sida, jovisst. Men de män som gör det får ju aldrig kyssa vackra flickor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s