Landets ledande borgarvuvuzela tystar det progressiva samtalet

Torsdag morgon – den tystade bloggen hörs alltjämt. Jag bloggar live i ett rättmätigt och sant progressivt patos över en machiato på Sosta.

Det är inte svårt att förstå vad som ligger bakom att landets ledande borgarvuvuzela Dagens Nyheter nu skickat sina advokater på mig: En genomgripande rädsla har spritt sig på DNs ledarredaktion nu när Stefan, vår Partiordförande!! tagit över ratten på det socialdemokratiska vallokomotivet. DN och dess chefredaktör Gunilla Herlitz känner sig kränkta av min sant progressiva analys till den grad att till och med grafik som återger opinionssiffror måste tystas – med sin formulering ”senast på fredag den 10 februari 2010 avser Dagens Nyheter att kontakta WordPress.com och kräva att bloggen omedelbart läggs ned”.

Kamrater – vändningen är här!

Ni som undrar vad som hänt sedan brevet från DNs advokater Danowsky & Partners kom igår: Var lugna, det sant progressiva samtalet fortsätter. Enligt min advokat – som jag nu hänvisat DN till – är saken klar: Sant progressiva analyser utgör sk samlingsverk. Enligt honom är läget glasklart: något upphovsrättsintrång har inte begåtts.

Ni som undrar vad DN chefredaktör gör om dagarna och varför tidningen har så svårt att nå lönsamhet – behöver inte undra längre.

Högerns skamliga försök att tysta landets mest progressiva bloggare kommer alltså inte att lyckas!

Kampen fortsätter!!

15 kommentarer Lägg till

  1. SvavaValkyrie skriver:

   Ingen behöver längre tvivla på borgarnas skräck.

   Segern är i en liten ask.

 1. observer61 skriver:

  Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet med rubriken ”M vill inte rensa ut korruptionen” i dag torsdag, skall ha en eloge!

  Genom ihärdigt utnyttjande av insinuationer och med åberopande av stöd från DN Debatt lyckas Lindberg väva i hop skattemedel, Carema, privata välfärdsföretag, vård, omsorg och skola utmynnar i mutpengar till till Moderaterna.

  Elogen består i att Lindberg fäster våra blickar till alla våra kommuner där vi köper vård, omsorg och skola från Carema och privata välfärdsföretag – vem sitter på dessa partibidrag/mutpengar – eller har dessa gått våra händer förbi? Och alla de företag som oss närstående partimedlemmar har starta och driver alt. drivit – hur mycket betalar dessa och vart har dessa pengar tagit vägen?

  Nu krävs det rättarting och våra pengarna skall fram – dessa behövs då vår ekonomi försämras i rask takt p g a vidlyftiga avgångsvederlag, sviktande medlemsavgifter och alla statliga och kommunala partibidrag. Partikassören tvår sina händer.

  Det vore riktigt orättvist om bara Moderaterna fick dessa bidrag/mutpengar.

  1. SvavaValkyrie skriver:

   Egentligen borde ingen styrande alls känna någon som är företagare. För att skapa ett helt säkert system borde de bära särskilda varningsskyltar på kragen, så den som är riksdagsledamot, kommunpamp eller dylikt kan fjärma sig redan då den på håll inser vem den är på väg att möta där i gränden.

   Vi måste också se till så att pressen förbättrar sin granskning. Vem vet vilka företagande mostrar som kan dölja sig i garderoberna hos våra folkvalda?

 2. Martin skriver:

  Frågan är vad som nu händer i det som verkar hända.
  Håller Sven-Erland på att utmanövreras av sina egna? Är det skenmanövrar vi ser?
  Vi minns, hur Sven-Erland satt internerad i Partikansliets källare några veckor för drygt ett år sedan. Och hur mirakulöst han utvecklades under den tiden. Det var ju då han kom på de tunga skogslänens betydelse.
  Kanske kommer Sven-Erland snart att undanföras och sättas på laddning inför valet 2014…

 3. CurtSteffan skriver:

  Som gammal gråsosse tycker jag att Sven-Erland ska ha rätt att citera även det som står i den äckliga borgarpressen. Fast bäst vore om han tittade mer i Östran, en sann tidning som inte tillkallar fjantig adovakthjälp (undertecknad ”Med vänlig hälsning”!). Jag har citerat Östrans ledare många gånger på arbetarkommunens möten utan att ens en jur.kand dykt upp. Så, kört hårt! Sven-Erland for President!

 4. Sann-slå-tattar´n skriver:

  Jeg ha spännt för springar´n å spännt hanern däpå hagel´n för nu jäklar skö dä bli orninga på törpe!!
  Du ska fo si på gnister´n, dä hänne skö int gå oförmärkt!!!!
  Nu skö jeg säg opp tininga söm jag hatt gratis i flere år tå DeäN, förexxten ha jeg int betala nå på mange åra, de ha glömmt borrt mä, så kan de ha dä de jävla!!
  Å int skö dä fo na pärninger heller!
  Nu blenä helabbonnamang på SvD iställe fö dom skull alri ha gjortt naå töcke!!
  Tininga Ångermanland ha bära döannonser å jeg finns äldri mä där så den faan ha jeg slutt upp mä fölänge senn.
  Nu skö jeg ringe ett fy-i-helvette-vicktigest-samtal te n´Lidén pa Blade så han kann randa nalta elakt öm DEÄN, för nu ä Tattarn förbannad!!!

 5. hermelin! skriver:

  Men vad i himmelens namn har tagit åt DN!
  Är dem alldeles från vettet eller?
  Ska dem skapa en egen diktatur likt vissa länder som stänger ner bloggar för att de inte delar regimens åsikter!
  DN-blaskan ska läsa på våra lagliga rättigheter i detta land!
  Vi har nämligen ÅSIKTSFRIHET och TRYCKFRIHET i detta land!
  Detta borde tas upp i Rapport och Aktuellt,hur DN håller på att förlöjliga sig själva inför hela svenska folket!
  Detta var det löjligaste jag hört att en tidning har nedlåtit sig till!
  DN får presstöd (miljoner) från svenska folkets skattemedel.Sån här skitförföljelse vill jag inte mina skattepengar ska gå till.
  Lämna Sven-Erlands blogg ifred och låt oss som gillar satir och förstår oss på sådan,få fortsätta läsa denna blogg som ett inslag i vårt vårdagliga liv.
  Ska hädanefter enbart läsa SVD,istället för denna blaska som kallar sig liberal(falsk liberalism skulle jag vilja kalla detta för istället).
  Herrejösses,trodde det var ett skämt innan jag läste Gunilla Herlitz brev!
  Hur kan en chefredaktör på en stor dagstidning ägna sig åt förföljelse av en satirisk blogg!
  Tycker Sven-Erland ska kontakta nyheterna om detta så svenska folket kan få sig ett gott skratt över DN-tidningen!

  1. Ernst skriver:

   Nu är det iofs så att DN genomskådat bloggen och kommit fram till sanningen – att det inte är någon satir utan på blodigaste allvar som Sven-Erland, Vår Store Bloggare!, förkunnar om de mörka högerkrafterna i detta kalla land.

 6. Sven-Eric Forsén skriver:

  Utmärkt att Thomas Bodström har erbjudit sig, att – tillsammans med stora delar av advokatkåren – krossa DN:s partiska advokaters demokratifientliga bevisföring.Man var skiträdd för Håkan Juholt, och kunde genom mutor, starta och fullfölja det massmedial drevet, som förvandlade all politik till det mediedrev, som blev vår käre partiordförandes fall. Men det blir svårare med Stefan Löfven, som har både LO och Svenskt Näringsliv i ryggen.

 7. hermelin! skriver:

  Sådär!
  Har nu skrivit under namnlistan mot DN ,och till Sven-Erlands fördel på På Uppstuds-pingbacken ovan!
  Bra pingback förresten,som ytterligare framkommer med diktaturiska influenser DN gör sig skyldig till!
  Över 500 namn har skrivit på!
  Så DN ska passa sig att som självutnämnd diktaturisk svensk dagstidning försöka stänga ner fria satiriska åsikts och tryckfrihetsbloggar i Sverige!

 8. hermelin! skriver:

  Herregud!
  Orkar man med mer på en dag än DN:s förföljelse och förtryckarmetoder av Sven-Erland och Blondinbellas debattinlägg på SVT -debatt om att hon ska jobba tills hon blir hundra (brukar inte använda ordet bimbo,men här här passar det in perfekt)!
  Som en IT-supporter skrev:”Ibland förlorar man hoppet om mänskligheten”!

 9. Jesus Christus skriver:

  Jag instämmer med Fredrik. Hallelujah! Gud hör Bön. Borgarsvinen står med brallorna nere än en gång. Kampen fortsätter! I Rättvisans, Solidaritetens och den Heliga Beskattningens namn. Amen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s