Greta ordnar eko-SPA i Luleå

Jag sitter här och huttrar… jag menar kopplar av… med Partiets starke man i Luleå, högersossen Niklas Nordström.

Niklas är ju en klassförrädare, men kan som sådan ibland vara mycket användbar. Stefan, vår Partiordförande!! var nära att utse honom till näringsminister. Om inte Niklas varit så sjukligt intresserad av näringsklimatet och svensk export så hade han kanske blivit utvald. Som Stefan uttryckte saken:

”Den där flygentusiasten – det skulle få fart på tröttmössorna inom MP.”

Hursomhelst; Niklas engagemang som ordförande i Svenskt Flyg har provocerat många av oss äkta socialdemokrater. I ett vällovligt försök till botgöring har han därför engagerat Greta Thunberg som CSR-ansvarig för Luleå.

(RED:s ANM: CSR = Continuous Social-democratic Righteousness. Idén att Partiet är bäst lämpat att ta ansvar för samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.)

Greta har förklarat att fortsatt flygande till och från Luleå är uteslutet. ”Möjligen från det här insnöade köldhålet”, som oraklet uttryckte saken. De enda som ges undantag från denna regel är stadens skolbarn, som kommer att flygas ned till Stockholm för att placeras ut på Södra Helgeandstrappan med varsitt plakat – vilket får den dubbla effekten att vi dessutom löser lärarbristen i Luleå (där fick högern!).

Stadens nya CSR-ansvariga har redan gjort många kloka påpekanden, t ex att de flesta vanliga Luleåbor inte är sk aningslösa influencers och därför inte har moralisk rätt att ta flyget till Marbella för att spendera en riktig hälsohelg med yoga, spa, näringsrik mat och träning.

(RED:s ANM: Norwegian direktflyg Arlanda-Malaga, från 299 kr. Galet billigt – resan för en äkta socialdemokrat!)

Greta har därför lagt upp ett kommunalt program för koldioxidfritt SPA – vilket Niklas och jag testar just nu. Man tappar upp ett iskallt bad hemma i Niklas badrum och sjunker sedan njutningsfullt ned i det friska vattnet.

Projektet kommer dock att behöva mer resurser; det är redan trångt i karet. Jag trodde först att det var Niklas och jag som skulle SPA:a, men det visade sig att även kommunens näringsdirektör, samt VD:n på Luleå Näringsliv AB ville delta i denna innovativa satsning. Eller om de bara ville träffa Greta.

Jag kan intyga att det fungerar: Det är minus 22 grader i Luleå idag – när man kommer inomhus igen efter att ha genomfört en sk Cleansing March runt kvarteret, med bara en handduk runt midjan, så känns badvattnet riktigt varmt och skönt.

Jag vill verkligen rekommendera upplevelsen, även till Partikamraterna i Stockholms Arbetarekommun. I morgon skall det bli minus 11 grader i huvudstaden, så även vi sk sörlänningar kan njuta av ett koldioxidfritt SPA!

Kampen fortsätter!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s