Juholt sopar banan

Dagens partiledardebatt, den första där vi fått se högerledaren och Juholt, vår Partiordförande!!, var en bisarr kraftmätning att beskåda. Det var nästintill lyteskomik att se politikern som gett den tillbakalutade ledarstilen ett ansikte – i hans försök att värja sig mot de rättmätiga attackerna från vår Partiordförande.

I denna första drabbning mellan Juholt och Reinfeldt var det uppenbart att vår nye ledare står för ett nytt slags politiskt engagemang. Politik med passion och medkänsla, i skarp kontrast till den trötte och oengagerade moderatledaren. Reinfeldt ger inte intryck av att gilla politik längre. Frågan är om han ens vill leda sitt parti fram till valet 2014. Det blir allt svårare att undgå att se att Reinfeldt är statsminister i Anders Borgs regering. Och en mycket motvillig sådan.

Det var en tragisk syn att se högerledaren i dagens Partiledardebatt. Likt en punch drunk boxare som sett sina bästa dagar staplade han runt och försökte undvika de verbala slagen från Juholt, vår Partiordförande!!

Den energi som Juholt utstrålar gör detta så mycket mer påtagligt. Vår Partiordförande glödde av äkta politisk vilja när han fördömde regeringens politik för sjuka och arbetslösa. Moderatledaren uppvisade sin vanliga indifferens, de berömda rådjursögonen bligade, okänsliga för arbetslöshet, orättvisor och barnfattigdom!

Men vi i Partiet har högre ambitioner.

Att säga att Juholt vann debatten är visserligen rätt, men knappast rättvisande. I långa stycken kändes det som om den bara hade en deltagare. Jag känner redan tillförsikt inför valet 2014 – det förment statsbärande partiet får nog ägna sig åt detta bärande i opposition.

Folket har genomskådat det nya inhumana samhälle som högern i smyg försökt införa. Folket vill inte tillbaka till det gamla. Folket vill att Sverige skall ha högre ambitioner.

PS jag inser nu att jag råkat publicera detta inlägg före partiledardebatten. En beklaglig lapsus, men det ruckar inte mina slutsatser. Sa jag förresten att vi i Partiet har högre ambitioner?

4 kommentarer Lägg till din

  1. Unibaba skriver:

    Är det Mao eller Juholt du skriver om? Juomalauta! Kom tillbaka till jorden.

    1. Sven-Erland skriver:

      Du har förstått det rätt: Det var m.a.o. Juholt som vann debatten.

  2. kråka skriver:

    Åh vilken jätteskojsig blogg du lagt upp! Grattis till din innovationsförmåga, och grattis till ditt älskande av högerpolitik!
    Kul att det finns humor även hos högern – och väldigt överraskande förstås.

Lämna en kommentar