Nationellt Center of Excellence i negativt tänkande

Jag befinner mig på Storgatan i Luleå, där de har oförskämt lite snö. Denna känsla av oförrätt kan jag ta med mig till Vetenskapens Hus, där vi, under högersossen och klassförrädaren Niklas Nordströms värdskap, skall hålla ett seminarium i negativt tänkande.

De senaste kvasi-vetenskapliga rönen visar att för mycket positivt tänkande är skadligt och att vi alla måste lära oss att tänka negativt. Vilka är bättre att lära av än kommuner i Norrlands inland?

Vi skall idag därför utse Norrbottens mest negativa kommun, som kommer att vara rikslikare – ett nationellt Center of Excellence i negativt tänkande. Konkurrensen är hård, vilket redan det skapat en hel del negativa känslor, något som kontinuerligt stuvar om i täten.

Idag på morgonen hörde invånarna i Korpilombolo av sig. De är rasande över att enbart kommuner får delta i nomineringen. Som de uttryckte saken:

”Här i Korpilombolo är vi f-n så mycket mer negativa än i kommunens huvudort Pajala.”

Från Kiruna låter man meddela att därnere i Fjollträsk är man inte i närheten av de djupa och naturnära negativa känslor som Kirunaborna mäktar med. Om jag förstod saken rätt så avsåg Fjollträsk i detta fall Luleå och andra städer längs kusten, vilka är ”j-la sörlänningar allesammans”.

tanka-fritt

Regionfrågan är högaktuell här i Norrbotten, vilket märks i nomineringen av Norrbottens mest negativa kommun. Alla är missnöjda – motståndarna som är skeptiska till hela idén och anhängarna som blivit snuvade på konfekten – vilket har skapat ett värdefullt bränsle till det negativa tänkandet. På väg in i Vetenskapens Hus såg jag hur en regionförespråkare kastade en snöboll i huvudet på landshövdingen Sven-Erik Österberg och ropade ”död åt tyrannen”, vilket jag tolkade som kritik mot landshövdingens negativa syn på region Norrland. Synd – sådana negativa känslor behöver kanaliseras och komma till nytta.

Jag ser fram emot ett konstruktivt seminarium och hoppas på att ta med mig många lärdomar hem till Regeringskansliet.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till

  1. Insider skriver:

    I veckan har vår t(r)yckfrihet diskuterats i media. T(r)yckfriheten är viktig inom rörelsen. Vi har ju alltid tyckt att det är viktigt att t(r)ycka, medan det är viktigast att t(r)ycka rätt. För att fler skall t(r)ycka rätt måste vi hantera t(r)yckfriheten. Nu ser vi med fasa hur FNstadgan och andra internationella avtal som Svergige anslutit sig till talar för yttrandefrihet som sträcker sig mycket längre än våra svenska lagar. Vi och våra samarbetspartier vill avgränsa yttrandefriheten till de som t(r)ycker rätt. Om t(r)yckfriheten blir allt för fri riskerar vi att gnällspikar motarbetar vårt framgångsrika partiarbete eftersom media prioriterar negativa ”nyhet”sinslag. Det är skrämmande att de som finns utanför rörelsen skall få sprida sina rörelseoverkliga tankar i ord, bild och text utan någon begräsning. Det är ju våra ord folk skall lyssna på, det är våra bloggar folk skall läsa – numera när Stockholmstidningen och Arbetet lämnat tryckpressarna – och det är våra partigodkända plakat som skall synas i bild – framförallt i början av maj. Censur låter hemskt, därför bör vi stödja t(r)yckfriheten med att införa en certifiering. Framöver skall bara certifierade t(r)yckta alster få spridas utan risk att begränsas av den svenska t(r)yckfriheten. Reglerna för denna certifiering kommer att publiceras i en skrift kallad ”Vår Kampf” som kommer att ges ut på rörelsens framgångsrika förlag. Det finns inga gränser för vår framgångssaga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s