Sorg i hjärtat

Jag har under alla år trott att Ylva Johansson varit en äkta socialdemokrat - inte en högersosse och klassförrädare

Det är med sorg i hjärtat jag ser hur nu till och med Partikamrater angriper Juholt, vår Partiordförande!! Jag har under alla år trott att Ylva Johansson varit en äkta socialdemokrat – inte en högersosse och klassförrädare. Men nu skriver hon på sin blogg Ett allvarligt underkännande av socialdemokratin och av vår partiordförande. Förtroendet för Håkan Juholt var nere i katastrofala 16 % strax före jul. Vårt usla läge och låga förtroende kan inte skyllas på någon annan. 

Det smärtar mig att behöva betrakta alla de knivar som stuckits i ordförandens rygg. ”Även du min Brutus”, kunde han med rätta ha sagt, ”du också Brutus”, ”men vad gör du här Brutus?”, ”titta ytterligare en Brutus”, ”roligt att träffa dig Brutus”. Så många är knivhuggen.

För övrigt är det en ovanligt svag formulering som Ylva har presterat. Jag måste prata med Anders Utbult för att höra om han kan hjälpa henne att få mer kraft i texten.

Hur kan hon ha blivit så förblindad? Jag visar åskådligt i min nyårskrönika hur borgarpressen är ansvarig för i stort sett alla Partiets motgångar.

Ylva var med på Partiets nyårsfirande. Är hon fortfarande sur för att hon inte ville gå till Observatoriekullen?

Svagsinta röster höjs nu från diverse lättviktare inom Partiet: vi måste formulera en politik – som attraherar väljarna. Politik!? Striden står ju utanför dörren. Det är dags för oss Partikamrater att sluta leden – att strida skuldra mot skuldra mot de högerns mörkermän som vill nedmontera den svenska modellen och privatisera blöjtillverkningen.

Ylva – jag riktar mig till dig. Vi vet vad vi har att vänta oss av det kommande året. Vad som fordras nu är inte vilsenhet och tvekan, utan en samlad arbetarrörelse som sluter upp bakom vår Partiordförande!!

Ylva – Kampen fortsätter!!

38 kommentarer Lägg till

 1. Analytikern skriver:

  Ylva Johanssons svek mot arbetarklassen är dubbelt.
  Först vara en person med insikt om Marx såsom kommunist sedan låta sig förblindas av den urbana medelklassen och bli en dubbel-högersosse.

  Att förtala vår store ordförande J. är det ultimata beviset för den urbana medelklassens stolliga idéer har tagit över Ylvas tänkande.

  SE — Ylva har lämnat den sanna arbetarkampen. Hon är högersosse. Tyvärr tror jag hon inte går att vinna över till Sanningens lära. Hon är förlorad. Vi skall för kampen för rättvisa och solidaritet.

 2. Cicero skriver:

  Hell Ceasar! (Juholt). Den enda kejsaren! Alla som inte delar Ceasars åsikt mister sina förmåner och sitt liv, med rätta! Demokrati och diskussion leder till sammanbrott. Leve partdiktaturen! Leve kejsaren! Låt de illojala ruttna i träsket!

 3. David H skriver:

  Ylva Johansson menar att partiets fall inte har med borgarpressen att göra, mycket märkligt. Vad skulle det annars bero på?

  Alla sanna socialdemokrater förstår att det enda skälet till Håkan Juholts problem är att han anses för farlig för borgarna, han vill ju tillbaka till den sanna socialdemokratin som borgarna ägnat 30 år att montera ned. Det är skälet till att borgarnas tidningar och TV-kanaler försöker underminera hans ställning! Ja, tillsammans med vissa femtekolonnare inom partiet som av outgrundlig anledning kallar sig socialdemokrater.

  1. Lars skriver:

   Amen!

  2. Gubben skriver:

   Helt rätt! Juholt har aldrig och kommer aldrig att göra fel! Det är sådana egenskaper som gör vår store ledare stor!

 4. Gubben skriver:

  Det fria ordet är ett jävla gissel! Ska vi få vår store ledare till statministerposten så måste alla hålla käften. Speciellt den där Juhultarn…

 5. Krille skriver:

  Så länge allt anses vara ”borgarpressens” fel och alla kritiker anses vara ”högersossar och klassförrädare” kommer S inte ha en chans. Då kan man lika gärna dela upp partiet i två delar och erkänna att även valet 2014 kommer att vinnas av alliansen.

  Socialdemokratins styrka historiskt har varit att det varit ett parti som attraherat många olika slags människor som velat verka tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål.

  1. Ernst skriver:

   Du har tydligen sinne för ironi, eftersom det är just borgarpressen och högersossar som bär det fulla ansvaret för partiets opinionssiffror och Juholts popularitetssiffror. Om bara kritiken kunde tystas så skulle vår ärade partiledare kunna föra ut sin politik och lyfta partiet till långt över 50%!

   1. Gubben skriver:

    Exakt! Tysta kritiken och inför enpartisystem!

 6. Ernst skriver:

  Ylva är själv anledningen till socialdemokraternas fall. Hon har befunnit sig i partitoppen långt innan Juholt ens var påtänkt. Det här idiotiska utfallet visar dessutom vilken vis man Juholt är som inte gett henne något förtroendeuppdrag. Här räcker det inte med uteslutning utan krävs förmodligen deportering.

  1. Gubben skriver:

   Rätt! Skicka kärringen och alla andra kritiker till Sibirien.

 7. Janne skriver:

  Melodi: ”Midnatt råder” / ”Tipp tapp”:

  Ska han klara’t, blir han kvar till våren
  kvar – till – vå – ren
  en sån vånda, är han kvar på måndag
  kvar – på – mån – dag

  Håkan Juholt åter upp på nio
  nu i – gen

  Sossar suckar, några tysta lider,
  ty – sta li – der
  andra muckar, nån minns bättre tider
  bätt – re ti – der

  Håkan Juholt åter upp på nio
  nu i – gen

  Vem tar över, någon röd och tomtig
  röd – och – tom – tig
  kanske Maggan, kanske Pagganhaggan
  Pagg – an – hag – gan

  Ingen vill nog, detta är nog slutet
  snipp snapp snut

 8. Martin skriver:

  Nu är Ylva slut.
  Bengt Silfverstrand i Skåne, alla heliga mödrars Profoss, fruktad av självaste Johan i Malgovik, har i dag på sin blogg fördömt henne.

  1. För min del har Ylva alltid varit slut. Vad har den människan åstadkommit? Förstaplatsen innehar Berit Andnor, hon vinner på högre okarisma. Jag saknar Anna Lind nå’t alldeles vansinnigt. Och nu var jag helt osatirisk.

   1. David H skriver:

    Nog har även Ylva haft sina stunder av insikt. Fast här har hon hoppat i spritt språngande galen tunna, när hon påstår att man inte kan skylla på borgarpressen.

    Jag undrar dock litet över hemfriden hos paret Ylva Johansson / Erik Åsbrink. Eriks dotter Marika har ju av Juholt tagits in som hög ideolog i partiet, och är näst högsta person i partiets (f’låt Sven-Erland: Partiets (stort P)) programkommission.

   2. Gubben skriver:

    Anna Lind ja, varför inte utse henne postumt som partiledare? Nä, skärpning!

 9. Ernst skriver:

  Faktum är att det här känns som att få en kniv i hjärtat. Bokstavligt talat. Som varandes social demokrat försöker jag gång på gång att samla ihop mitt engagemang. Men gång på gång krossas jag under överhöghetens stöveltramp. Och det värsta är att stöveln tillhör en partikamrat!

 10. Jesus Christus skriver:

  Min Gud, Min Gud – varför har du övergivit Partiet?!

  1. Cicero skriver:

   Som allt liv, gud ger och tar. Även hundraåriga rosor. Speciellt gamla, vissna rosor, behöver beskäras kraftigt och gödas.

   Kom ihåg att kristendomens mpnoteistiska gud anser att girighet går före fall. Detta är budskapet.

 11. observer61 skriver:

  När Ingmar Johansson knockade Floyd Paterson var det många som tyckte synd om Floyd.

  Finns det inte någon på kansliet kan tycka synd om den store ledaren?

 12. Krister Karlsson skriver:

  Man blir mörkrädd när man läser denna blogg. Ernst är värst med sin kommentar ”Om bara kritiken kunde tystas så skulle vår ärade partiledare kunna föra ut sin politik och lyfta partiet till långt över 50%!”. Tongångarna från Nordkorea går inte att missa. Sossarna vill föra sin politik utan att behöva utsättas för granskning och kritik. Dvs sådant som är fundamentalt i en demokrati, men sossarna på denna blogg tycks hellre längta efter den kommunistiska diktaturen. Nu förlorade Socialdemokratin ännu en röst, nämligen min.

  1. Ernst skriver:

   Jag är i likhet med Mats Johansson innerligt trött på att höra alla dessa illasinnade bloggare, sociala medianer och twittrare som villigt låter sig intervjuas och med rent osolidariska uttalanden i allra högsta grad bidrar till partiets opinionstapp. Att dessa högersossar inte kan förstå att vår ärade partiledare behöver arbeta i lugn och ro – i enlighet med VU:s riktlinjer – är illavarslande och borde därför censureras.

 13. Sven-Eric Forsén skriver:

  All anständighet kräver att vi – som är Håkan Juholts sanna vänner – samlas och gör vågen. Varpå vi utstöter krigstjut mot alla som motarbetar honom.

  1. Gubben skriver:

   Åtgärdat!

 14. Staffan Gising skriver:

  Att rosorna vissnar är inte Juholts fel !

  Som jag ser det, beror sossarnas kris på en enda sak nämligen ”Girighet”. Detta en gång stolta arbetarparti,
  som skulle slåss för de svaga samhället. Har blivit en samling av högavlönade och maktgalna personer. Som oavsett
  vad som händer, sitter dessa personer kvar vid köttgrytan.exemplen är många. Wanja, Juholt, Stefan Löfven, mfl. Det
  finns väl inte en enda Socialdemokrat i det verkställandeutskottet, med en lön under en 1000 000kr/år ? Istället
  är det personer med över 100 000kr/månad, som är så långt ifrån ”vanligt folk” som man kan komma. Personer som
  sitter kvar oavsett vad som händer!Nu anser jag inte att politiker ska vara felfria människor, för sådana människor finns inte. Men Socialdemokraterna som säger sig vilja slåss för de svaga ska ha samma löner och villkor som de personer de säger sig kämpa för. Att vara politiker måste vara ett förtroendeuppdrag från väljarna. Inte ett sätt att göra karriär, och att tjäna pengar, något som hela Socialdemokratin helt glömt. För dessa handlar det om att behålla makten, lönen och villkoren till vilket pris som helst.
  Som socialdemokraterna fungerar idag, där girighet verkar vara den enda drivkraften kommer denna kris bara fortsätta.

  Olof Palme hade en ersättning som motsvarade 2 arbetarlöner, Juholt co har motsvarande 6st arbetarlöner.

  1. Cicero skriver:

   Juholt, vår nästa kejsare är inte bara vår kejsare, utan är gudomlig. Därför kan han inte kritiseras. Prästerskapet som tror på gud, för ut Ceasars budskap till pöbeln. Ceacar, prästerskapet och hans administration är värt allt. Makten och härligheten, och allt guld, från rik som fattig.

 15. hermelin! skriver:

  Friska fläktar från Ylva! Slå dig ihop med Sigtunakommunalrådet och Östros och skit i Martin Johansson vet ja!
  Fram med med fler som törs utmana de gamla förstoffade sossepatriarkerna som B Silverstrand med flera!
  Nu börjar det snart bli dags att dela på sossepartiet i en högermedelklass och vänsterpensionärsfalang.
  Om nu sossarna har lite ”guts och tåga” i sig kollar de upp proffsiga Obamas väljarinternetsida till valet i november 2012!
  Mycket skulle gå att överföra,även när det gäller svensk politik inför valet 2014!
  Knäpp alliansen på näsan med en hyperaktuell dagsaktuell ny valinternetsajt redan ett år inför valet,med ständigt dagsaktuella frågor inom varje kommun där alliansens poltik som ger problem och orättvisor angående arbetslöshet och sjukvård kritiseras.
  Sossarna vinner inget val med deras totalt virriga gamla tråkiga Ros-sidor som har sett likadana ut sen 2006!
  Varje kommun skulle ha starka kampanjledare på nätet,precis som varje stat har i USA!
  Alla motioner som skrivs i riksdagen av sosseledamöter bör läggas ut länkar till så man snabbt hittar information till alla debatter som kommer att föras om de viktigaste toppfrågorna inom politiken.
  Mest lästa sossebloggar (dagsaktuella och bäst skrivna och omtyckta) bör länkas till och läggas upp på sajten precis som massmedia brukar göra.
  Dagsfärska bilder på starka kommunpolitiker med starka åsikter och inte bara på Juholt,
  Kan ge mig fasen på att moderaterna redan klurar över hur de ska gå ut och propagera för valet 2014,medans sossarna sysslar med att förgöra partiet inifrån och långsamt vandra mot sin egen undergång.
  Att demokratiske Obama ligger så bra till ett år innan valet som han gör,betyder att han har en oerhört proffsig framtoning,något som demokratiska sossepartiet borde eftersträva även om vi har ett helt annat väljarsystem än det amerikanska.
  Sossarna förlitar sig helt på massmedia, istället för att själva försöka skapa ett starkt forum för sin politik.
  I Europa blåser högervindar (Storbritannien,Ungern,Portugal,Spanien,Grekland samt även Frankrike och Tyskland har högerstyre). Endast Danmark blev sossestyrt senaste valet.
  USA har enorma problem med budgetunderskott,men ändå ligger Obama fifty-fifty vad gäller väljarbarometern och republikanerna är inte säkra vinnare i november.
  Detr borde sossarna titta närmare på varför det är på detta sättet!

 16. hermelin! skriver:

  Mats Johansson(s) heter han visst i partistyrelsen som vill sopa kritiken under mattan och låtsas att de inte finns!

 17. David H skriver:

  Ylva, liksom alla tvivlare i partiet, borde lyssna lite till Tammy Wynette, ”stand by your man”.

 18. Partivän skriver:

  Sven-Erland,
  Jag har varit så ledsen sedan den där hemska människan Ylva skrev så där elakt om vår Store Partiordförande. Tror du det kan vara så att den där förfärliga högerpressen som betalat den hemska människan?

  Nä nu orkar jag inte skriva mer utan måste fortsätta att gråta.

 19. hermelin! skriver:

  Nu får Sven-Erland beröm på moderatbloggarsidorna.
  http://www.ekonomism.us skriver moderatbloggaren att ska ska man bara läsa en nyårskrönika ska man läsa Sven-Erlands.
  Inget dåligt beröm för en äkta sosse det från en moderatbloggare till en ”utesluten ur partiet-sosse”som Sven-Erland.
  Ack,tänk vad sossarna går miste om som inte använder Sven-Erland som spion och vänskaplig infiltratör hos moderaterna, som skulle välkomna Sven-Erland som socialdemokratisk motpartikamrat på cafeträffar med glädje!

 20. Sven-Eric Forsén skriver:

  Bäste David H., ett varmt tack för ditt exempel som bör tjäna som förebild för partiets alla kvinnor! ”Stand by your man, and whisper his name – Håkan. Något som även de som ännu ej upptäckt socialdemokratins fördelar kan få ta del av.

 21. Max skriver:

  Jösses. Jag visste en del sossar är hemmablinda, men detta tar ju priset.

  Det stora problemet är en idologi som dog när berlinmuren föll. Världen har utvecklats medan S har stått stilla. Romantiken kring hur det var förr kommer leda till siffror under 4% inom 10-15 år för S…

  Game over som det så fint heter.

 22. Jon skriver:

  S har likviderat sig själva genom sin politik och Ylva Johansson har spelat en roll i det. Här har jag sammanställt vad de gjort på arbetsmarknadsområdet t.ex.: http://atgardslandet.se/2011/11/23/bidragsparti/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s